Karakterlerin yazarla konuştuğu roman

Kitap
Erendiz Atasü’nün yeni romanı Dün ve Ferda, 60’lı yıllardan bugüne uzanan bir dönemi mercek altına alıyor. İlk sayfalarda karşımıza mezuniyetinin verdiği özgürlük sevinciyle havalara uçar bir hal...
EMOJİLE

Erendiz Atasü’nün yeni romanı Dün ve Ferda, 60’lı yıllardan bugüne uzanan bir dönemi mercek altına alıyor. İlk sayfalarda karşımıza mezuniyetinin verdiği özgürlük sevinciyle havalara uçar bir halde çıkan Ferda, romanımızın ana kahramanı. Atasü, onu yalnızca usta bir romancı kimliğiyle değil, bir toplumbilimci, bir psikolog gözüyle de inceliyor. Aşkları, cinselliği, üniversiteye başlar başlamaz karşılaştığı politik ortam karşısındaki tutumu, sol düşünceye bakışı, tartışmaları, gördüğü baskı ve işkenceyi etraflıca, yaşamı boyunca çevresinde yer almış başka karakterlerle birlikte anlatıyor.

Dün ve Ferda, sol hareketin 90’lara kadar yaşadığı deneyimi ve sonuçlarını tartışması bakımından da üzerinde çokça konuşulacak bir roman.

Romanın en ilgi çekici yanlarından biriyse karakterlerin kendi aralarında ve yazar hakkında konuştuğu bölümler… Atasü’nün ‘Sanal Ortamda: Karakterler Yazarı Tartışıyor’ başlığı altında topladığı bu dialoglar, roman örgüsü dışına da çıkan, son derece serinkanlı ve ilgi çekici bir çalışmayı yaratıyor:

Kâzım Beyazıt o koca kahkahasını attı, “İşte, hürriyet peşindeki

kadınların tatminsiz yaratıklar olduklarını her zaman söylemişimdir,”

dedi, “Bizim yazar da ne mal olduğunu beni yaratarak

ortaya döktü zaten. Bilinçaltını konuşturdu. Hasretini çektiği

erkek tipi benim.” İftiharla elini göğsüne vurdu.

“Hiç sanmıyorum,” dedi Özdemir Gerçeker, çok sakindi;

“Sağ görüşten ne denli tiksindiğini vurgulamak için sizin gibi bir

tip çizmiş olmalı.”

“Hadi canım, sen de ! Benim acımı anlıyor ama, ne haber !

Acıma saygı duyuyor.”

“O başka şey,” dedi Özdemir. “Yazarlarda empati denen

özellik bulunur, yani kendini bir başkasının yerine koyabilme.

Empatinin yanında antipati var olamaz, diye bir kural yok ki !

Çelişkiler her zaman iç içedir. Yazarla aranızdaki antipati bence

karşılıklı. Feministlere hiç tahammülünüz yok, değil mi? ”

“Feminist mi ? Hiç duymadım. Nedir o ?

İlk imza İstanbul Kitap Fuarı’nda!

04 Kasım 2013 tarihinde raflarda yerini alacak olan roman için okurla ilk buluşma Tüyap İstanbul Fuarı’nda gerçekleşecek. 09 Kasım 2013 Cumartesi günü fuarda ağırlanacak olan Erendiz Atasü, saat 14:00 itibariyle yeni romanını imzalayacak.

ERENDİZ ATASÜ KİMDİR?

ERENDİZ ATASÜ, 1947’de Ankara’da doğdu. 1968’de Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı fakültede uzun yıllar öğretim üyesi olarak çalıştıktan sonra 1997’de Farmakognozi profesörlüğünden emekliye ayrıldı. Öyküleri, 1981’den bu yana, Sanat

Edebiyat’81DüşünÇağdaş Türk DiliVarlık; deneme, inceleme ve makaleleri SaçakÇağdaş Türk DiliCumhuriyet KitapRadikal KitapVarlıkPapirüs gibi dergiler ile Cumhuriyet ve Aydınlıkgazetelerinde yayımlanmış ve yayımlanmaktadır. Dağın Öteki Yüzü adlı romanı İngilizce, Lanetliler Almanca, Bir Yaşdönümü Rüyası Yunancaya çevrilip yayımlanmıştır. Atasü’nün bazı öyküleri İngiltere, ABD, Fransa, Almanya, Hollanda, İsviçre, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan’da yayımlanan öykü antolojilerinde yer almıştır. Eserleri: Kadınlar da Vardır (1982, Akademi Kitabevi Öykü Birincilik Ödülü), Lanetliler (1985), Dullara Yas Yakışır (1988), Onunla Güzeldim (1992), Dağın Öteki Yüzü (1996, Orhan Kemal Roman Ödülü), Taş Üstüne Gül Oyması(1997, Yunus Nadi Öykü Ödülü; 1998, Haldun Taner Öykü Ödülü), Uçu (1998), Gençliğin O Yakıcı Mevsimi (1999), Benim Yazarlarım (2000), Kadınlığım, Yazarlarım, Yurdum (2001), Bir Yaşdönümü Rüyası (2002), İmgelerin İzi (2003), Kavram ve Slogan (2004), Açık Oturumlar Çağı (2006), İncir Ağacının Ölümü (2008), Düşünce Sefaletinin Kıskacında (2008), Bilinçli Beden Arasındaki Uzaklık (2009), Hayatın En Mutlu An’ı (2010, Yunus Nadi Öykü Ödülü; 2010, Dünya Kitap Yılın Telif Kitabı Ödülü), Güneş Saygılı’nın Gerçek Yaşamı (2011).

DÜN VE FERDA

Yazar: Erendiz Atasü

Tür: Roman

Sayfa sayısı: 216 Sayfa

Fiyatı: 15,50 TL

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/