İzmir’de Kitap Dolu Günler

Kitap
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 14. İzmir Kitap Fuarı, 18-26 Nisan 2009 tarihleri arasında  Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda gerçekleş...
EMOJİLE

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 14. İzmir Kitap Fuarı, 18-26 Nisan 2009 tarihleri arasında  Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Kitapseverlerin ilgiyle beklediği 14. İzmir Kitap Fuarı, ‘kitaba yolculuk’ başlığıyla bugün açılıyor. Yazar Tarık Dursun K’nın onur konuğu olduğu fuarda 306 yayınevi ve sivil toplum örgütü, 142 kültürel etkinlik düzenleyecek, 600 yazar da okuyucularıyla buluşacak. 

Dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletisi ve çocuk etkinlikleriyle yüzlerce yazarı okuruyla buluşturan İzmir Kitap Fuarı’nda bu sene Tarık Dursun K., İlber Ortaylı, Ataol Behramoğlu, Füruzan, Server Tanilli, Üstün Dökmen, Banu Avar, Nihat Behram, Ahmet Telli, Ercan Karakaş, Feyza Hepçilingirler, Kemal Özer, Namık Kuyumcu, Hayri K. Yetik, Yüksel Pazarkaya, Sevgi Özel, Deniz Kavukçuoğlu, Deniz Som, Erdal Sarızeybek, Erol Manisalı…ve pek çok değerli yazar yer alacak.

TÜYAP Çocuk Kulübü-23 Nisan Çocuk Şenliği

14. İzmir Kitap Fuarı kapsamında TÜYAP Çocuk Kulübü bünyesinde söyleşi, okuma saati, atölye çalışmaları, gösteriler ve tiyatro oyunları gibi 20’ye yakın kültür ve edebiyat etkinliği düzenlenecek. TÜYAP Çocuk Kulübü 23 Nisan Çocuk Şenliği, 22-23 ve 24 Nisan 2009 tarihleri arasında düzenlenecek.

Kitap fuarı 11.00-20.00, kapanış günü ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilecek. Güncel etkinlik programı ve imza günleri için www.izmirkitapfuari.com ‘a uğrayın.

Kitaba yolculukta gerçek rakamlar

Fuar alanında dün düzenlenen basın toplantısına TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Türkiye Yayıncılar Birliği Saymanı Kenan Kocatürk ve Genel Sekreter Metin Celal katıldı. Geçen sene fuarda 280 yayınevinin yer aldığını, bu yıl sayının yüzde 10 artarak 306’ya çıktığını ifade eden Kavukçuoğlu, İstanbul Kitap Fuarı’nı geçen yıl 350 bin kişinin gezdiği, İzmir’deki ziyaretçi sayısının ise 226 bin olduğunu söyledi. Ekonomik krize rağmen yayınevlerinin ilgisinin bir hayli fazla olduğuna dikkat çeken Kavukçuoğlu, fuarda birçok kitabın da neredeyse yarı fiyatına alınabileceğini söyledi. Türkiye’de 10 bin kişiye bir kitap düştüğü şeklindeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığını savunan Metin Celal ise her yıl 145 milyon bandrollü kitap basıldığını, 110 milyon ders kitabı dağıtıldığını, bunların toplamının 255 milyon olduğunu belirtti. 96 sayfanın altındaki kitaplara bandrol uygulanmadığını, yüzde 40 oranında da korsan kitap satıldığını vurgulayan Celal, "Sadece 255 milyon kitap nüfusa bölünse kişi başına düşen sayı üç-dört olacak. Avrupa’daki dinî içerikli kitaplar ile Kur’ân-ı Kerîm ve diğer dinî kitapların dahil edilmesi halinde gerçek sayı çok daha fazla olacak." dedi.