İyilik Postanesi Ramazan Postasında…

Kitap
Röportaj: Sümeyye Ezer Yeryüzünde adaletin ve iyiliğin hâkim olması için evrensel kardeşlik bilinciyle nerede olursa olsun muhtaç ve mazlum tüm insanlara ihtiyaç duydukları insani yardımı ulaştı...
EMOJİLE

Röportaj: Sümeyye Ezer

Yeryüzünde adaletin ve iyiliğin hâkim olması için evrensel kardeşlik bilinciyle nerede olursa olsun muhtaç ve mazlum tüm insanlara ihtiyaç duydukları insani yardımı ulaştırarak onurlu bir yaşam sunmayı kendine misyon olarak belirleyen ve bu alanda birçok faaliyete imza atan İHH bu kez de çocuklar için önemli bir kampanyaya imza attı.

"İyilik Postanesi" adlı çocuk dergisi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için İHH Araştırma Yayınları Biri Sorumlusu Zehra Öztürk ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Çocukların, Bosna’daki, Patani’deki kardeşlerinden, farklı coğrafyalardaki yaşamlardan haberdar olmasını istedik diyen Öztürk, "İyilik Postanesi" karekterleri de İHH’ın misyonunu özetliyor dedi.

İYİLİK YAPMA ONLARIN DOĞASINDA VAR

İHH’nın artık bir "İyilik Postanesi" adlı çocuk dergisi de var. Öncelikle inceledikten hemen sonra çok hoş bir çalışma olduğunu düşündüğümü söylemek isterim. Peki bu dergiyi çıkarmaktaki amaç neydi?

İHH için çocuk çalışmaları oldu olası büyük bir ihtiyaçtı. Vakfımızın çalışmalarına çocukların ilgisi büyüktür. Bir kampanya başlattığımız zaman minik kardeşlerimiz seferber olurlar. Afrika’da bir kardeşinin gözünü ameliyat ettirenden, Gazze’de yetim bir kardeşine destek olana, oyuncaklarını satıp bağışlayana, âmâ kardeşleri için kitap seslendirene kadar birçok farklı hikâye ile karşılaşıyoruz. Çocuklar adeta iyilik için yarışıyorlar. İyilik yapma, iyiliği yaygınlaştırma onların doğasında var. Ve tüm İHH çalışmaları çocuklar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Biz hem çocukların bu ilgisine yanıt vermek hem de yıllar sonra iyiliği yaymak için çabalayacak, bu işleri bizzat yürütecek hayırlı bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak istedik. Bunun yanı sıra, Türkiye’deki çocukların dünyanın dört bir yanındaki; Bosna’daki, Patani’deki kardeşlerinden, farklı coğrafyalardaki yaşamlardan haberdar olmasını istedik.
 
POSTACI FİL İHH’IN MİSYONUNU ÖZETLİYOR

Bu ay "İyilik Postanesi", Ramazan Postası adıyla çıktı. Ramazan postasında neyi öne çıkarmak istediniz? Dergide "Postacı Fil", "Maharet Teyze" gibi karakterleri görüyoruz. Bize karakterlerin özelliklerinden bahseder misiniz?

Postacı Filimiz, aslında İHH’nın misyonunu özetliyor. Postacı Filimiz, bir coğrafyadan diğerine uçuyor, ihtiyaç sahiplerine hediyeler götürüyor. Bunu çocuklarla birlikte yapıyor. Çocuklara Afrika’daki, Balkanlardaki kardeşlerinin hikâyelerini anlatıyor.

Maharet Teyze’miz ise çocuklara zevkle oynayacakları küçük oyuncakların yapımını anlatıyor. Bizce bu dergiyi çocuklar ellerinden düşüremeyecek,biz bile tekrar tekrar karıştırdığımıza göre…

DERGİYİ SADECE ÇOCUKLAR DEĞİL BÜYÜKLER DE SEVDİ

"İyilik Postanesi"ne gelen tepkiler nasıl oldu? Ayrıca dergiyi çocuklar nereden ulaşabilirler?

İyilik Postanesi’nin sevimli bir yüzü var. Sadece çocuklar değil büyükler de dergimizi beğeni ile karşıladılar. Çizimler, karakter ve hikâyeler oldukça beğenildi. Çocuklar İyilik Postanesi’ni vakıf merkezimizden temin edebilirler.


GENÇ İHH’DA BÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPABİLİR

Peki dergi hedefine ulaştı mı? İleriki zamanlarda gençler için de bu tarz bir çalışma düşünüyor musunuz?

Bu soruya yanıt vermek için biraz erken. Dergi çıkalı sadece birkaç gün oldu. Ancak biz gayret ettik, dergiyi profesyonel bir ekip ile hazırladık. Takdir Allah’tan…

Gençler için ise hâlihazırda çalışma yürüten bir kulübümüz var. Adı Genç İHH. Gençler dilerse kendileri böyle bir çalışma yapabilirler, kulüp çalışmalarından böyle bir çalışma çıkabilir tabiî ki.

Derginin Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız…

on5yirmi5