Bu Yaz Bu Kitapları Okuyun!..

Kitap
Yaz geldi dayandı kapıya. Günler alabildiğine uzun. İşte bugünlerde okunacak kitaplar bizleri bekliyor. Öyle ağır kitaplara dalmaya gerek yok bu aylarda. Su gibi okunup gidecek kitaplar en iyi terciht...
EMOJİLE

Yaz geldi dayandı kapıya. Günler alabildiğine uzun. İşte bugünlerde okunacak kitaplar bizleri bekliyor. Öyle ağır kitaplara dalmaya gerek yok bu aylarda. Su gibi okunup gidecek kitaplar en iyi tercihtir. Dilden, edebiyattan taviz vermeden seçmeli okunacak kitapları.

Yaz insanı bir yandan yorgun yakalarken bir yandan da okumaya aç hâle getirir. Yıl içinde bekletip durduğumuz kitapları elimize alıp o kitapların içinde kaybolmak isteriz. Bunu yapacak en uygun zaman da yazdır. Kendimizi işten, dersten uzaklaştırıp kitaba yaklaştırabiliriz yaz aylarında. Yaz geldi dayandı kapıya. Günler alabildiğine uzun. İşte bugünlerde okunacak kitaplar bizleri bekliyor. Öyle ağır kitaplara dalmaya gerek yok bu aylarda. Su gibi okunup gidecek kitaplar en iyi tercihtir. Dilden, edebiyattan taviz vermeden seçmeli okunacak kitapları. Bu anlamda henüz okumamışsanız Nazan Bekiroğlu’nun La’sını bu yaz mutlaka okumalısınız. Dili kullanmada son derece usta bir kalem olan Nazan Bekiroğlu, La‘da okura dil tadı ve zevki hissettirerek insanın cennette başlayan serüvenini anlatıyor. Tatili anlamlı kılacak, kitap okumayı sevdirecek ve insanı başka kitaplara götürecek bir eser La.

"HER ŞEYİN BİR ANLAMI VAR"
Yaz atmosferinde okunacak kitaplar arasında hatıra kitapları da tercih edilecek kitaplardandır. İnsanı yormayan, yer yer heyecanlandıran ve şaşırtan kitaplar insana zamanı daha güzel yaşamasını sağlar. "Teksas’tan Hakikate Yolculuk" adlı kitap benim bu yaz okumayı düşündüğüm kitaplardan biri. Najla Tammy İlhan‘ın arayış, keşif ve aydınlanma serüveninden oluşan kitap La’yı tamamlayan, insanın serüveninin başından bu yana benzer şekilde sürdüğünü gösteren bir kitap. Aydınlığı fark edişi gösterecek bir kitap.  Kemal Sayar, son kitabı olan "Her Şeyin Bir Anlamı Var"ı kendini iyileştirmek için yazdığını söylüyor. Yazarın yazarken kendini iyileştirdiğini söylediği yazılar okurken sizleri de iyileştirecek nitelikte. Sözün büyülü ikliminden ayrılmadan güçlü bir üslupla eser veren Kemal Sayar, "Merhamet" adında eserinden sonra "Her Şeyin Bir Anlamı Var"da insanın labirentlerinde dolaşarak insanlara rehberlik etmeye devam ediyor.

"GİDERKEN BANA BİR ŞEYLER SÖYLE"
Yazın gözde türlerinden biri hatta en çok tercih edileni romandır. Giderken Bana Bir Şeyler Söyle" Mustafa Ulusoy, Ay Terapisi adındaki başarılı eserinden sonra roman ile okurunun karşısına çıkan Ulusoy, Dr. Mavi ile birlikteliğini sürdürüyor. Yazar psikoloji ile hikmeti ustaca birleştirerek okuruna sağlıklı bir dünyayı işaret ediyor. Yazar, "Giderken Bana Bir Şeyler Söyle’de ölümle birlikte hayatı, ayrılığı, babalığı, yoksunluğu, kederi, dostluğu, öfkeyi, tanıklığı, varoluşsal işe yaramayı, yalnızlığı ama özellikle öykülerimizin yalnızlıktan ve sessizce ölmekten nasıl kurtulacağını anlatıyor. Ölümü gülümsetiyor Ulusoy, Ölüm Meleği‘ni hepimize arkadaş kılıyor." İnanmanın psikolojik arka planı üzerinde derinlemesine bilgi sahibi olmak istiyorsanız psikoloji alanında yetkin bir isim olan Nevzat Tarhan’ın "İnanç Psikolojisi"ni okumalısınız.  Nevzat Tarhan bu kitabında inancın epistomolojisi, bilim ile dinin sınırları, ruh, akıl, inanç gibi bölümlerde inanç psikolojisini gözler önüne seriyor. Modern dünyanın kıskacına takılıp kalan insanlar ve bu insanlara yardımcı olmak isteyenler için kılavuz bir kitap, "İnanç Psikolojisi".

Kültür, sanat dünyasını yakından izleyenlerin tanıdığı bir isim olan Selahattin Yusuf, okuma arka planını "Niçin Ağlıyorsun Elizabeth, Mutlu Değil miyiz?" adlı kitabında okurları ile  paylaşıyor.
Sevdiği yazarlarla kurduğu yakınlıklar bu kitapta ortaya koyuyor. Dostoyevski, Faulkner, Tarkovsky, Goethe, Rimbaud, Oğuz Atay, Tolkien, Oscar Wilde bu yazarlar arasında yer alıyor. Yazar bu kitabıyla hakikati arama yolculuğunda tuttuğu notlarını okurlarıyla paylaşarak okurlarının hayatı ve edebiyatı daha iyi anlamasında onlara yardımcı olmaya çabalıyor. Selahattin Yusuf‘un bakış açısından enetellektüel birikiminizi artırmak için üzerinde durulması gereken bir kitap. Kitaba başlamadan önceki bilgi birikiminiz ve bakış açınızla kitabı bitirdikten sonraki bakış açınız arasında ciddi değişimler gözleyebileceğiniz bir kitap bu. Hani bir söz vardır: "Bir kitap okudum, hayatım değişti." diye. Burada sözünü ettiğimiz kitapların hepsi hayatınızda ciddi değişiklikler yapabilecek kitaplar. Söz Yangını, La, İnanç Psikolojisi, Giderken Bana Bir Şeyler Söyle, Niçin Ağlıyorsun Elizabeth, Mutlu Değil miyiz?, Teksas’tan Hakikate Yolculuk okuduğunuz zaman üzerinizde derin izler bırakabilecek nitelikte. Söz konusu kitaplar Timaş Yayınları arasında okurlara sunuldu. La’dan bir bölüm: "Bir gün Sabâ Melikesi Belkıs’tan, dem’le Havva’nın hikâyesini anlamanın bütün bir insanlığın da hikâyesini anlamak manasına geldiğini öğrendim. İnsanın bütün halleri dem’de gizliydi ve bütün macera onun hikâyesinde özetlenmişti.

Bu cümleyi yıllarca içimde gezdirdim de bir türlü kalemi elime alamadım, anlatmaya kalkışamadım  Ne zaman ki, uğrayıp geçmek için kadem bastığımız, kök attığımız değil kısa bir gölge saldığımız şu dünyada bir cennet sürgünüyle yazgılandığımı anladım ve Kelimeler Kitabı-çift isimler sahifesinde, dem’le Havva’nın yanına bir de Habil’le Kabil’i ekledim. O zaman anladım anlatma zamanının geldiğini. Hikâyenin ismi düştü dilime bir gece: L.  İLL, dedim. Bir ömür boyu aradığım hece harfinin L olduğunu bildim."

MUSTAFA OĞUZ

Milli Gazete 
 

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/