İnternetin cebe girmesi, ‘akıllı’ telefon ve tabletlerin yaygın kullanılmasıyla günlük hayattaki birçok işlem artık bu cihazlar üzerinden yapılır hale geldi.
Artık kitaplar da internetten indirilerek bu cihazlar üzerinden okunmaya başladı. Bu girişimin öncülüğünü ABD’li Amazon şirketi kendi tableti Kindle’ı çıkararak yapsa da, Türkiye’deki şirketler de yerli kitapların satın alınabileceği ‘mağaza’ kurdu. İnternet sağlayıcısı TTNET de Sürat Teknoloji’yle bir işbirliğine imza atarak, yayınevlerinin sanal ortamda kitaplarını satacağı bir platform oluşturdu.
‘TTNET Kitap’ adı verilen uygulamada yer alacak kitaplar için 100’den fazla yayınevi ile anlaşma yapan şirket, yayınevlerine, bastıkları kitapları ‘akıllı’ cihaz kullanan müşterilere satma imkânı tanıyacak. Kitap severlerin basılı fiyatından yüzde 20 daha ucuza ulaşacakları eserler, Apple’ın iOS ve Google’ın Android işletim sistemi olan telefon ve tablet gibi 5 ayrı cihaza yüklenerek okunabilecek. TTNET Kitap platformu ile bu şirketin müşterisi olmaksızın ttnetkitap.com sitesinden okuma yapılabilecek ve okul kitapları, akademik yayınlar gibi kaynaklara erişilebilecek. Satın alınan kitaplar basılı kitaplar gibi kullanılabilecek. İstenen cümlelerin altı çizilebileceği, sayfalara notlar alabileceği gibi kitaplardan beğenilen bölümler sosyal ağlar üzerinden paylaşılabilecek. TTNET Kitap’taki eserlere platforma üye olan herkes kredi kartı ödemesiyle ulaşabilecek. TTNET müşterilerinin satın aldıkları kitapların ücretleri ADSL faturalarına yansıtılacak. Sanal ‘Kitap’ mağazasının tanıtıldığı basın toplantısında konuşan TTNET pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak, bireysel ve kurumsal müşterilerinin iletişim ve eğlence ihtiyaçlarını birlikte karşılama vizyonu kapsamındaki yeni uygulama ile kitapseverlerin hayatını kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyledi. TTNET teknolojiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şahin Şen ise TTNET’in hayatın pek çok alanına yönelik teknoloji platformlarını geliştirmeye çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
Kitap arşivlerimizi gün yüzüne çıkaracağız
TTNET Kitap mağazasının altyapı teknolojisini sağlayan Sürat Teknoloji’nin Genel Müdürü İsmet Akyüz ise Türkiye’nin çok zengin kitap arşivi olduğunu söylerken, “Bu arşivler çok az satıldığı için basılmıyor. Tozlu raflarda duruyor. Bu kitapları da sanal ortama taşıyıp hem muhafaza etmek hem de bu kaynakları okumak isteyen kitap okurlarına ulaştırmayı amaçlıyoruz.” dedi.
Zaman