“Aşk-ı Nebî Sergisi”, New York Türk Evi’nde

Görsel Sanatlar
Hasan Çelebi Bijar El-Hac Kerim, Hüseyin Kutlu, Mehmet Özçay,Ahmed Fares Rızq, Tahsin Kurt, Bijar Arbilly,Fuat Başer, Ömer Faruk Özoğul, B. Hilal Çizmecioğlu, Adem Sakal, Mustafa Parıldar, Mehmet Memi...
EMOJİLE

Hasan Çelebi Bijar El-Hac Kerim, Hüseyin Kutlu, Mehmet Özçay,Ahmed Fares Rızq, Tahsin Kurt, Bijar Arbilly,Fuat Başer, Ömer Faruk Özoğul, B. Hilal Çizmecioğlu, Adem Sakal, Mustafa Parıldar, Mehmet Memiş, Ferhad Kurlu, Ali Toy, Ali Rıza Özcan, Berrak Özdoğan, Mahfuz Zunnun El-Ubeydi, Abdurrahman Depeler, Ammar Maliki,Yılmaz Turan, Seyid Ahmet Depeler, Ahmet Sakal, Ziyad Al-Muhandis, Turan Sevgili, Muhammed Yaman, Fatih Özkafa, Muhammed D. Cellül, Fuat Başer, Cavide Pala, Arda Çakmak, Savaş Çevik, Eyüp Kuşçu gibi  hattatların eserlerinden oluşan  “Aşk-ı Nebî Sergisi”, İstanbul’un ardından Cumhurbaşkan R. Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile dün New York’ta Türk Evi’nde açıldı.   

Hat sanatı yeniden yükselişte

İslam Kültür ve Sanat Platformu işbirliği ile gerçekleştirilen “Aşk-ı Nebî’ Sergisi”,2014 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, TİKA  ve Yıldız Holding’ın katkılarıyla, uluslararası sanatseverlerle buluşuyor. “Aşk-ı Nebi: Doğumunun 1443.yılında Hz. Peygamber” seçkisi ülkemizin önde gelen hat üstatlarının, hocalarının, genç ustaların eserlerini bir arada sunuyor.Hz. Peygamber zamanından günümüze kadar geçen zamanda çok güzel örnekler bırakan, Kur’an medeniyetinin zirve sanatlarından hat sanatı, bugün yine aynı gayeyle eserler vermeye devam ediyor. 

Türk Evi’nde 22 Ekim’e kadar görülebilecek

22 Ekim’e kadar Türk Evi’nde ziyaret edilebilecek “Aşk-ı Nebi: Doğumunun 1443.yılında Hz. Peygamber” Sergisi, İslam Kültür ve Sanat Platformu’nun, 2015 yılında “Bir Medeniyetin İzinde Saklı Hazine” adlı 300 parçalık dünyanın en büyük İslam Hazineleri Sergisi’nin, değişik bölümlerinden oluşuyor.Büyük ilgi görmesi beklenen  “Aşk-ı Nebî Sergisi”, önce İstanbul’da Tophane-i Amire’de açılmıştı. 2016 yılında da dünyanın pek çok ülkesinde sanatseverlerle buluşacak.

Sülüs, nesih, kûfi,reyhanî, dîvanî yazı çeşitleri var

Yerli hattatların yanı sıra,yabancı hattatların eserlerinin de yer aldığı sergide, kadın sanatçıların çalışmaları da dikkat çekiyor.

İşlerde,sülüs, nesih, kûfi, muhakkak, reyhanî, ta’lîk, dîvanî, celî dîvânî gibi farklı yazı çeşitlerinin kullanıldığı hadis-i şerifler, ayetler ve güzel sözler yer alıyor.Eserler; Türkiye Diyanet Vakfı, Albaraka, Galeri Bir İmza,Sufiyane, Fennan,Meşk ve Özel Koleksiyonlar arasından seçildi.