2013 Dünya Basın Fotoğrafları bu sergide

Görsel Sanatlar
Abdullah Güner’in haberi Dünyanın en prestijli fotoğraf ödüllerinden biri olan ‘World Press Photo – Dünya Basın Fotoğrafları Yarışması’nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan ...
EMOJİLE

Abdullah Güner’in haberi

Dünyanın en prestijli fotoğraf ödüllerinden biri olan ‘World Press Photo – Dünya Basın Fotoğrafları Yarışması’nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflardan oluşan “Dünya Basın Fotoğrafları 2013” sergisi açıldı.

Dünyanın birçok bölgesindeki savaş, afet vb. toplumsal sorunları en çarpıcı şekilde anlatan fotoğraflar dünya metropollerinden sonra İstanbul’da sergileniyor.

DÜNYA BASIN FOTOĞRAFLARI 2013 – FOTO GALERİ

Dünya foto muhabirliğinin bir yıllık güncesi niteliğini taşıyan ve geçen yıl dünya gündemine oturan olayların canlı belgesi niteliğindeki fotoğrafların yer aldığı “World Press Photo-  Dünya Basın Fotoğrafları 2013” sergisi dünyada bir yıldır yaşanan olayların hikayesini fotoğraflarla bizlere anlatıyor.

Bu yıl 124 ülkeden 5 bin 666 fotoğrafçının, 103 bin 481 fotoğrafla katıldığı ve 19 jüri üyesinin değerlendirme yaptığı yarışmada toplam 150 eser ödül kazandı.

DÜNYA BASIN FOTOĞRAFLARI YARIŞMASINDA TÜRKİYE İKİNCİ OLDU

Ödül kazanan fotoğraflar arasında Türkiye’den World Press Photo 2012 yarışmasında, 30 yıl aradan sonra ilk kez bir Türk gazeteci ödül almaya hak kazandı. Sabah Gazetesi Foto Muhabiri Emin Özmen Suriye’de 31 Temmuz’da çektiği ve muhaliflerin bir muhbire karşı gösterdiği şiddeti belgelediği fotoğrafıyla “Spot news single” kategorisinde ikincilik ödülünü aldı. Bu ödüle en son 30 yıl önce Türkiye’den Mustafa Bozdemir ve Ümit Turpçu layık görülmüştü.

“World Press Photo-  Dünya Basın Fotoğrafları 2013” sergisi 3 Eylül’e kadar Forum İstanbul’da sürecek.
DÜNYA BASIN FOTOĞRAFLARI 2013 – FOTO GALERİ

/

Emin Özmen kimdir?

1985 yılında Sivas’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivas’ta tamamladı.2003 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünde öğrenime başladı. 2005–2006 yıllarında OFOT’ un (19 Mayıs Üniversitesi Fotoğraf ve Gezi Kulübü) Başkanlığını yaptı. Fizik bölümünde 4 yıllık eğitiminin ardından yaşam felsefesinin fotoğrafa daha uygun olduğuna karar vererek 2008 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümüne girdi. Yerel ve ulusal basında birçok kez röportajları ve haberleri yayınlandı. Fotoğraf dergisi ve Geniş açı başta olmak üzere fotoğraf ve kültür sanat dergilerinde haber, röportaj ve portfolyoları yayınlandı. Ulusal fotoğraf yarışmalarında jüri üyeliği yaptı. Başta Sabah Gazetesi ve Posta Gazetesi olmak üzere birçok gazete ve dergi için foto muhabiri ve reklam fotoğrafçılığı yaptı. Anadolu ve Anadolu İnsanı üzerine birçok belgesel çalışma gerçekleştirdi. Bu çalışmalar neticesinde 2007 yılı kasım ayında ANADOLU İNSAN isimli fotoğraf albümü HSBC BANK A.Ş sponsorluğunda yayınlandı. Bir diğer kitap çalışması  “Türkiye’den Mikro kredi Öyküleri: Hayatımız Roman” ise Aralık 2008 de yine HSBC BANK A.Ş tarafından sunuldu. Farklı projelerini 10 kişisel 20 karma sergiye katılarak sundu. Ulusal ve uluslar arası fotoğraf yarışmalarında derece mansiyon ve sergilemeler kazandı. Ayrıca bazı toplumsal kavramlar üzerine kurgu fotoğraf çalışmaları yaptı. Halen belgesel fotoğraf projeleri ve kavramsal kurgu fotoğraf projeleri gerçekleştirmekle birlikte Sabah gazetesi foto muhabiri olarak çalışmalarına devam etmektedir.

On5yirmi5