“Türkiye’de Eğitim ve Teknoloji” konferansı

Etkinlikler
Türkiye’de teknolojik gelişmeler hakkında önemli araştırmaları ve çalışmaları bulunan araştırmacı yazar Tahsin Yılmaz, eğitim ve teknoloji arasındaki münasebetleri Cağaloğlu’nda anlatacak. Yılmaz, son...
EMOJİLE

Türkiye’de teknolojik gelişmeler hakkında önemli araştırmaları ve çalışmaları bulunan araştırmacı yazar Tahsin Yılmaz, eğitim ve teknoloji arasındaki münasebetleri Cağaloğlu’nda anlatacak. Yılmaz, son yıllarda okullarda teknolojik gelişmeler hakkındaki düşüncelerini dinleyicilerle paylaşacak.

Bilgiişlem Uzmanı ve İşletme Yönetimi Danışmanı Tahsin Yılmaz, Türkiye’de bilişim alanında bir çok kurumda müzakereci oldu. Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’nin düzenlediği “Bâbıâli Sohbetleri” çerçevesindeki toplantı, 24 Ekim Perşembe günü Timaş Kitapkahve’de saat 18.00’de başlayacak. Toplantıyı romancı İsmail Fatih Ceylan takdim edecek. Toplantıyla ilgili olarak ayrıntılı bilgiyi 0 (212) 5112323-5112324 numaralı telefonlardan veya www.sanatalemi.net sitesinden almak mümkün. Toplantı, Alayköşkü Caddesi, No. 5 Cağaloğlu adresinde gerçekleşecek.

BİLGİİŞLEM UZMANI

Meslek Yüksek Okulu İşletmecilik Bölümü mezunu olan Tahsin Yılmaz, özel olarak bir çok kişiden dersler aldı. Dr. Mustafa Özel’den (1996-1999) iktisadî düşünce tarihi okudu. 1990 yılından bu yana matematik, bilim tarihi, tarih, ekonomi, siyaset, sosyoloji, felsefe tarihi, edebi eserler okuyor. 1990-1994 yılları arasında ‘yap işlet devret’ yöntemiyle Türkiye’nin ilk bilgisayar programcılık kurslarını açtı, işletti, öğretmenliğini yaptı. Bu dönemlerde telif ettiği müfredatlar değişik türevleriyle yıllarca devlet okullarında okutuldu. Bilişim sektörünün muhtelif branşlarına 1000’den çok genç yetiştirdi. 1994-2004 yılları arasında bilişim sektöründe Türkiye’nin birçok donanım ve yazılım arzında bulunan işletmesinde orta ve üst düzey yönetici olarak çalıştı. Carl von Clausewitz – Vom Kriege Uyarlaması kitabının birinci cildi olarak Batı Tarzı Pazarlama Aslında Bir Savaştır’ı yayınladı (2004). Bilgiişlem İlmihali kitabının birinci cildi olarak Bilgisayar Kullanıcısının İlk Kitabı’nı yayınladı (2004). Korkağın Anası Ağlamazmış kitabını yayınladı (2004). Genel Evrak Yönetimi, Proje Planlama ve Araştırma Dosyaları Hazırlama, Kaynak Tarama Yazılımı, Ürün ve Hizmet Kodu Üretimi, Kitap ve Bilgi Fişleme, İstatistik Röleve Yazılımlarını yaptı (1996-2004). 2004’ten sonra Coğrafi Bilgi Bankacılığı, Spatial Veritabanı, Metadata, Küresel Rekabette Türkiye’nin Söyleyecek Sözüne imkân ve organ olabilecek ürün ve hizmetler üzerine çalışıyor. Kamu Veritabanlarının Halka Açılması’nın gerek, gerçek ve geçerlikleri üzerine incelemeler yapıyor. İki Nokta Coğrafi Bilgi Bankası Ltd.in çalışmalarına, işletme yönetimi danışmanı ve bilgiişlem uzmanı olarak katkıda bulundu. Description: https://www.xing.com/img/n/outlink.gifhttp://www.haritasitesi.com portalinin kurucularındandır.