Türk Şiirinin Kavşak Noktalarına Ayraç

Etkinlikler
Ayraç’ın bu ay ki sayısında, Tiyatro ve felsefe üzerine yazdığı önemli makalelerden tanıdığınız Ahmet Bozkurt, “Türk Şiiri için Kavşak Noktaları” başlıklı bir şiir dosyasını hazırlad...
EMOJİLE

Ayraç’ın bu ay ki sayısında, Tiyatro ve felsefe üzerine yazdığı önemli makalelerden tanıdığınız Ahmet Bozkurt, “Türk Şiiri için Kavşak Noktaları” başlıklı bir şiir dosyasını hazırladı. Türk şiirinin geçirdiği evreleri, bugün geldiği noktayı ve tartışılması gereken önemli yanlarını anlatıyor. “Türk Şiiri için Kavşak Noktaları” dosyasının diğer yazarları: Ömer Aksay, Hilal Karahan, Ahmet Sarı, Asuman Susam, Ahmet Bozkurt, Ersun Çıplak, Selçuk Küpçük, İsa Karaaslan, Mehmet Akif Ertaş, Hakan İsmail Şiriner ve Hüseyin Pala.

Ayraç, bu sayıda iki söyleşi ile karşımızda. İlk söyleşisi, Ali Utku’nun hazırlamış olduğu Austin Texas Üniversitesi Ortadoğu İncelemeleri emekli kütüphanecisi Abazar Sepehri’yle söyleşisini merakla okuyacaksınız. İkinci söyleşi ise Al Baraka Kurumsal Kredileri Müdürü Hüseyin Tunç’un son kitabı “Katılım Bankacılığı” üzerine… Ülkemizde hakkında araştırma yapılmayan ama çok konuşulan bir mesele olan “Faizsiz Bankacılık”ı enine boyuna konuşulduğu bir söyleşi…

Çocuk edebiyatı üzerine araştırmalar yapan ve Bilim Sanat Vakfı’nda dersler veren Melike Günyüz, ilk yazısıyla Ayraç’ın 15. sayısında okurlarıyla buluşuyor. Ayrıca Ayraç’ta “Çocuk Kitaplığı” bölümünde çocuk kitaplarıyla alakalı yazılar yazan Betül Yasemin Erol, bu sayıda son çıkan çocuk kitaplarına değinmiş.

Abdullah Yavuz Altun sanat manifestoları üzerine, Yunus Emre Tozal yazar-okur-eleştirmen bağlamı üzerinden “Edebiyat Nedir?” sorusu üzerine, Mehmet E. Şimşek’in Rousseau üzerine yazmış. Aydın Hız Fuat Dündar’ın “Modern Türkiye’nin Şifresi”ni, Zülküf Oruç Ayfer Tunç’un “Yeşil Peri Gecesi”ni, Kibar Ayaydın Bekir Oğuzbaşaran’ın “Bir Yaşama Biçimi Edebiyat” kitabını tahlil ediyor.