Mustafa Yazgan’a “Saygı Gecesi”

Etkinlikler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü “Yaşayan Kültür Adamlarımıza Saygı Gecesi” programları çerçevesinde Mustafa Yazgan için özel bir program düzenliyor. İBB Kültür Müdürlüğü tarafından düz...
EMOJİLE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü “Yaşayan Kültür Adamlarımıza Saygı Gecesi” programları çerçevesinde Mustafa Yazgan için özel bir program düzenliyor.

İBB Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Kültür A.Ş. tarafından organize edilen “Mustafa Yazgan’a Saygı Gecesi”, 23 Kasım Cumartesi günü saat 19.00’da Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Düzenlenecek programda, İsmail Kahraman ve İsmail Emrah Karayel, Mustafa Yazgan’ın kültür dünyamıza verdiği hizmetleri ve sağladığı katkıları anlatacaklar.

Mustafa Yazgan kimdir?

Mustafa Yazgan, 1940 tarihinde Gaziantep’te doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İdari Şubesi’nden 1963’te mezun oldu. Aynı fakültede doktora çalışması yaptı. Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde asistan oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Özel Kalem Müdürü ve Batı Dilleri Mütercimi, Milli Prodüktivite Merkezi’nde uzman olarak görev yaptı. 1971–76 yılları arasında yayıncılık yaptı. Sanayi Bakanlığı’nda müşavirlik görevinin ardından yeniden 1979’da yayıncılığa başladı. Kültür Bakanlığında müşavirlik yaptığı 1981 yılında çocuk yayınlarını sürdürdü.

Gazetecilik ve yazarlık yapan Yazgan, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda konferans verdi.

Mustafa Yazgan’ın, birçok gazete ve dergide yazı ve şiirleri yayımlandı. Yeni Ülkü, Düşünen Adam, Adalet, Yeni İstiklâl, Büyük Doğu, Yeni İstanbul, Yeni Devir, Sebil ve Vesika gibi gazete ve dergilerde göründü.

Yazgan’ın başlıca eserleri şunlardır:

Deneme-İnceleme: Mücadelemizin Diyalektiği İçinde Türkiye ve Dertlerim, İlim ve Ahlâk, İslâm ve Kâinat, Çağımızın Ana Meseleleri, Ahenk, Tuğra, Fetihname, Kurtuluş Hasreti, Semavi Dinlerde Ahlak, Allah… Ölümsüz Gerçek, Mukaddes Dava, Buhran; Monark Ütopia.

Roman: Sessiz Çığlık.

Piyes: Sertavul Geçidi,

Hâtıra: Ömrümün Devr-i Saadeti, Hacc Seyahati Notları,

Şiir: Şiirler.

Çocuk Kitabı: Ahlakî Çocuk Hikâyeleri, Müslüman Türk Çocuğunun Ahlâk Kitabı, Buharalı Cengâver Zaferhan ve Malazgirt.