Malatya Kitaplığı Yola Çıkıyor

Etkinlikler
Adı da Hititçe bal anlamına gelen ‘Melid’den geliyor. Asur, Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemlerinde hep önemini korumuş. Malatya Valiliği, binlerce yıllık geçmişi olan kentin kültür birikim...
EMOJİLE

Adı da Hititçe bal anlamına gelen ‘Melid’den geliyor. Asur, Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemlerinde hep önemini korumuş. Malatya Valiliği, binlerce yıllık geçmişi olan kentin kültür birikimini bir külliyata dönüştürmek için çalışmalara başladı. 100 kitaptan oluşacak ‘Malatya Kitaplığı’, Malatya’yı farklı yönleriyle inceleme-araştırma konusu yapan, zengin tarihi ve kültürel birikimini, sosyo-ekonomik yapısını, coğrafi ve doğal zenginliklerini tanıtmayı amaçlıyor. Bu konularla ilgili bir eser hazırlayıp basıma hazır hale getiren ya da yeterli bilgi ve belgeye sahip olup bunları kitaplaştırmak isteyen araştırmacıları teşvik etmek amacıyla kurulan Malatya Kitaplığı İhtisas Komisyonu, çalışmalarına başladı. Hatta 28 adet kitabın hazırlıkları tamamlandı bile. Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran’ın öncülüğünde yola çıkan projenin editörlüğünü Prof. Dr. Hasan Kavruk üstleniyor.
 
Malatya Kitaplığı; araştırma-inceleme, arkeoloji-mimarlık, biyografi-hatırat, coğrafya, edebiyat, eğitim, felsefe-sosyoloji, genel, kültür-sanat, sözlük-bibliyografya, tarih-sanat tarihi dizileri içerisinde belirlenen 100 başlık altında hazırlanacak. Kitaplar Malatya’yı tarih, edebiyat, sanat, kültür, yöresel ağız, folklor, sosyal doku, coğrafya, doğal-fiziki yapı gibi çok farklı yönleri ile tanıtacak. Malatya’ya ilgi duyan ve Malatya Kitaplığı’na katkıda bulunmak isteyenler ‘www.malatya.gov.tr’ internet adresinden bilgi edinebilirler.

Zaman