İstanbul’da Diriliş Coşkusu

Etkinlikler
27 Nisan gecesi Küçükçekmece’den gökyüzüne melekler dua taşıdı. Bir büyük üstadı anmak için yüzlerce kişi Cennet Kültür Merkezi’ni doldurdu. Saat 18.00 de ikramın başlamasıyla insanlar akı...
EMOJİLE

27 Nisan gecesi Küçükçekmece’den gökyüzüne melekler dua taşıdı. Bir büyük üstadı anmak için yüzlerce kişi Cennet Kültür Merkezi’ni doldurdu. Saat 18.00 de ikramın başlamasıyla insanlar akın akın kültür merkezine gelmeye başladı. 19.00 da başlayan program büyük bir coşkuyla karşılandı. Küçükçekmece Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ile ortak hazırlanan programın açılış konuşmasını Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek yaptı. Ardından Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı konuşmasını yaptıktan sonra hazır bulunan birbirinden değerli yazar ve şair kadrosu tek tek kürsüye davet edildi.

Konuşmacıların Sezai Karakoç ile anıları, tanışma hikâyeleri dinleyenleri çok heyecanlandırdı. Sezai Karakoç’un bilinmeyen yönleri anlatıldı. İlk olarak kürsü de Ali Haydar Aksal, Sezai Karakoç ismiyle nasıl tanıştığından bahsetti. Ardından Âdem Turan, Sezai Karakoç’un Mona rosa şiiriyle küçük yaşlarda tanışma hikâyesini anlattı. Köşe şiirinden bir parçayla dinleyenlerin yüreklerini serinletti. Ali Ural, 1938 yılında Sezai Karakoç’un beş buçuk yaşındayken bir köy okulunda kumla dolu masanın üzerine parmağıyla nasıl yazı yazdığını, Bünyamin Yılmaz ise Sezai Karakoç eserlerinin, piyeslerinin Türk sinemasında hayat bularak dünyaya tanıtılması gerektiğine vurgu yaptı.

Belkıs İbrahim Hakkıoğlu, Sezai Karakoç’a olan saygı ve hayranlığından bahsederken, Ebubekir Kurban, Sezai Karakoç’u sevmek imandandır çıkışıyla katılımcıların yüzüne tatlı bir tebessüm kondurdu. Ferman Karaçam, Hüseyin Akın, İsmail Kılıçaslan Sezai Karakoç’un bilinemeyen yönlerinden, üstadın sade kişiliğinden, fırından ekmek alıp evine gidişinden, Kadıköy vapurunda yada bir camide ikindi namazında karşılaşabileceğimiz Sezai Karakoç’dan bahsettiler.

Mevlana İdris Zengin çıkınındaki erzaklarla gönüllerimizi doyururken, Osman Bayraktar, Özcan Ünlü, Recep Garip, Sezai Karakoç ile Diriliş’in artık meyve vermesi gerektiğini vurguladılar. Şaban Abak yeni neslin Sezai Karakoç’u tanımak için hangi eserlerinden başlanması gerektiğini anlatırken, Selçuk Kürkçü Diriliş’in kurtuluş olduğunu söyledi. Şeref Akbaba, Sezai Karakoç ile anısını, Yusuf Kaplan düşünür, sanatçı ve ahlak anıtı kimlikleriyle Sezai Karakoç’un bir bütün olduğunu duyurdu.

Zeki Bulduk’un konuşmasının ardından sona eren programın damaklarda bıraktığı tadın Türk Milleti’nden hiç eksilmemesini diliyoruz. Programın ev sahipliğini yapan Küçükçekmece Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği’ne ayrıca emeği geçen tüm gizli kahramanlara sonsuz şükranlarımızı iletirken Rabbimize Sezai Karakoç ve niceleri için teşekkür ediyoruz.

Vildan Masmas

HaberKültür.Net