TEKİL 07 kitabın geleceğini tartışıyor

Kitap
Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Bilişim Anabilim Dalı’nın İnternet Haftası’nda düzenlediği 7. Teknoloji ve İletişim Günleri: TEKİL 07’ye her yıl olduğu gibi sosyal biliml...
EMOJİLE

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Bilişim Anabilim Dalı’nın İnternet Haftası’nda düzenlediği 7. Teknoloji ve İletişim Günleri: TEKİL 07’ye her yıl olduğu gibi sosyal bilimler alanında çalışan araştırmacılar, düzenleyici kurum temsilcileri ve teknoloji profesyonelleri katılacak. Bu yılın konusu ise “Yayıncılıkta Yeni bir Dönem: E-Kitap”

“E-Kitap: Mevcut Durum, Gelecek Beklentileri” başlıklı sabah oturumunda ilk olarak Kebikeç Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Bilkent Üniversitesi konuk öğretim üyesi Kudret Emiroğlu papirüsten e-kitaba kitabın evrimini anlatacak.  Yayıncılık endüstrisindeki değişimi Galatasaray Üniversitesi’nden Dr. Tolga Çevikel “E-Kitap ve Kişisel Yayıncılık 2.0” başlıklı sunumuyla tartışırken yazar ve okuyucu ilişkilerindeki dönüşümü Bilgi Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr. Erkan Saka analiz edecek. E-kitapla ilgili konularda mevcut uygulamalar, hukuki düzenlemeler ve gelecek öngörüleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayımlar Dairesi Başkanlığı’ndan Kültür ve Turizm Uzmanı Oral Akyol tarafından aktarılacak.

Öğleden sonraki ilk oturumun başlığı “Dünyada ve Türkiye’de E-Kitap”. Konunun küresel pazardaki yansımaları Halil Aksu, Türkiye’deki e-kitap pazarı ve gelecek öngörüleri İdefix Genel Müdürü Mehmet İnhan tarafından ortaya konulacak. E-kitabın fikri haklar boyutu Bilgi Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr.Yalçın Tosun tarafından ele alınırken Kindle & Nook & Sony Reader Türkiye Kullanıcıları Grubu’ndan Burak Gül farklı e-kitap okuyucuları ve işlevleri hakkında bilgi verecek.

Tekil 07’nin son oturumunda yayıncılık alanındaki yeni deneyimlerin tartışılması hedefleniyor. Can Yayınları Genel Müdürü Can Öz geleneksel yayıncılık anlayışındaki değişimi, Türkiye’deki pek çok başarılı yazarın temsilciliğini yapan Barbaros Altuğ konunun telif hakları alanındaki yansımalarını anlatacak. Yazar ve Alt Kitap E-Yayınevi Kurucusu Murat Gülsoy e-kitap’ın yazarlar için nasıl bir mecra olduğu konusunu tartışırken okuyucu kanadında başarılı bir blogger olan Çağlayan Çevik kitap kurtları için bu yeni mecrayı yorumlayacak.

Üniversitenin Ortaköy Yerleşkesi Coşkun Kırca Salonu’nda 14 Nisan’da tüm gün sürecek TEKİL 07’ya katılım herkese açık ve ücretsiz.

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/