Edebiyatseverlere 64 sayfada dopdolu bir içerik sunan dergi, e-kitabın Türkiye’deki birinci yılını, deneyimli haberci Elif Tanrıyar’ın hazırladığı geniş bir dosyayla kutluyor. İdefix yöneticisi Mehmet İnhan ve Türkiye Yayıncılar Birliği Metin Celal ile yapılan söyleşiler e-kitabın getiri ve götürülerini ana hatlarıyla anlamamıza yardımcı olurken; yazarların, yayınevlerinin ve telif ajanslarının konuya ilişkin görüşleri, e-kitapla ilgili kapsamlı bir çerçeve çizecek.
AHMET ŞIK, 451 FAHRENHEIT’TA YANAR MI?
Sabit Fikir’de bu ay Ahmet Şık ve İmamın Ordusu mevzusuna ilişkin iki farklı çalışma var. Gazeteci Meltem Yılmaz’ın kaleme aldığı “Suç İhtimali ve İmamın Ordusu”, ülkeyi sarsan “İmamın Ordusu” kitabının basılıp basılmayacağı sorusunun peşine düşerken; Hasan Cömert, “Ahmet Şık 451 Fahrenheit’ta yanar mı?” diye soruyor ve distopik hikayeleri konu alan kitap ve filmlerden bir seçki sunuyor.
HAKAN GÜNDAY VE FARUK DUMAN’LA SÖYLEŞİ
George Orwell’in kült yapıtı 1984’ün yasaklanma hikâyesinden, “ticari güçlerden bağımsız edebiyat”a; Uluslararası İstanbul Film Festivali’ndeki edebiyat uyarlamalarından, “televizyondan okunan” romancılara kadar pek çok keyifli konuya yer veren dergi, bu ayki söyleşi sayfalarını, Türk edebiyatının iki önemli yazarına, Faruk Duman ve Hakan Günday’a ayırdı.
KÜÇÜK İSKENDER ARTIK SABİT FİKİR’DE
Murat Gülsoy, Ömer Türkeş, Faruk Duman, Kaya Genç, Hayati Roman gibi isimlerin kitap eleştirilerine ulaşabileceğiniz derginin kadrosuna bu ay iki isim daha dahil oluyor: Küçük İskender ve Ayşe Düzkan.
Artık Sabit Fikir’le özdeşleşen Kulis, Şahane Bir Kitap ve Fikri Sabit’in renkli yazıları ise, Sabit Fikir’in yeni sayısında, her zamanki gibi okurlarını bekliyor olacak.