NİHAYET Ocak sayısı bayilerde: “KORKMAKTAN KORKMUYORUZ”

Kitap
Nihayet Ocak sayısında, salgın hastalık, patlama, canlı bomba ve terör haberlerini konu alıyor. Dünyanın dört bir tarafından kötü haberler aldıkça hayat yorgunu hâline gelen ve yaşamına korkularla dev...
EMOJİLE

Nihayet Ocak sayısında, salgın hastalık, patlama, canlı bomba ve terör haberlerini konu alıyor. Dünyanın dört bir tarafından kötü haberler aldıkça hayat yorgunu hâline gelen ve yaşamına korkularla devam eden insanların ruh hallerini kaleme alıyor. Korkuların birçoğunun medya tarafından tetiklendiğini ve insanların kendi tecrübe etmedikleri korkular tarafından kuşatıldığını gündeme getiriyor. Üretilmiş korkularla başa çıkmanın mümkün olmadığını, birini bertaraf edecek ürünü alsanız diğerinin pazarlama stratejisinin sizi korkutacağını dile getiriyor. Bu ay üretilen ve pazarlanan korkulara odaklanan Nihayet, 2017 yılına girerken “Korkmaktan korkmayalım” diyor.

Hayatımızın Hikâyesi’nde, kötü bir haberi korku yaymasın diye anlatmaktan kaçınmayı tavsiye eden bir kıssadan yola çıkıyor. Korkudan beslenen çağdaş haber sistemini de sorguluyor. Münire Daniş: Güven veren korku başlığı altında, insanı Allah’a sığınmaya, O’na yaklaşmanın yollarını aramaya sevk eden korkuyu yazıyor.

M. Fatih Çıtlak, Saliha Şişman’a ‘Şuurlu bir korku insanı doğru yola sevk eder’ yazısını kaleme alırken, korkular üreten ve işlerini saldığı korkuyla yürüten dünya sistemini Ali Ayçil yazıyor.

Korkuyu bilete bağlayıp açık büfe korku hizmeti sunan evleri Osman Bülent Manav kaleme alırken, Beyza Karakaya, kendi ürettiğimiz ya da bizim için üretilen korkuları, “korkuluk”ları yazıya döküyor. Hilal Görgün, Batı dillerinde “terror” kelimesinin İslamiyet’le nasıl ilişkilendirildiğini ‘İslamofobi mi İslam düşmanlığı mı?’ başlığı altında okuyucularına aktarıyor. İbrahim Yinal, korkuların küresel istilacılığa ve sivil katliamlara meşru bir kılıf vazifesi gördüğünü savunurken, Tokyo’da tarih eğitimi alan Emir Karakaya, farklı ülkelerden gençlere korkularını soruyor.

Mahmut Kaya ve Ayşe Küçük muhacirlere korkularını sorarken, İskender Öksüz, Beyza Karakaya’ya ‘Güven duygusunun olmadığı bir toplumu öcülerle korkutmak mümkündür’ diyor.

Mehmet Ulucan: Necâtî Bey Divanı’nda yalnızlık korkusu

Suavi Kemal Yazgıç: Korku ve şiir

Necip Tosun: Korku Öyküleri, yazılarıyla edebiyattaki korkuları anlatıyor.

Özgen Felek, III. Murat’ın korkularını yazdı: Yürek Kurdu

Fatma Tunç Yaşar: Avrupalılara rezil olma korkusu

Sema Babuşçu: Korkulan Türk müziği yazılarıyla tarih olan korkuları anlatıyor.

Ayrıca…

Emel Özkan: Cin şişeye girer mi sandın!

Mustafa Özel: Alçak birey yüksek toplum!

Semavi Eyice: Amasra’dan Cibali’ye

Aybala Hilâl Yüksel: Suretin sakladığı

Ayşe Sevim: İnsan arayan korkuluk

Ercan Yılmaz: Görünmez’in yarasası

Ayrıntılı bilgi ve iletişim için:

iletisim@albayrak.com.tr

Tel: 02125443333/4251