“Bir Devrin ve Bir Şehrin Muhteşem Öğretmeni Sandal Hoca” adlı eserde Sandal Hoca’yı, onun imam
hatipte talebesi olma şerefine erişmiş yazar Vehbi Vakkasoğlu anlatıyor…
Bazı insanlar vardır, varlıkları huzur kaynağıdır. Hayat verirler ellerinin değdiği her işe ve kişiye. İşleri
halletmeleri kendilerine hastır. Has adamlardır onlar; varlıkları imanlarının mücessem halidir adeta. Yoklukları büyük kayıptır. Onlardan geriye iç çekişler, hatıralar, koca bir boşluk ve hüzün kalır; elden onlara rahmet dilemekten başka da bir şey gelmez zaten.
Bir Devrin ve Bir Şehrin Muhteşem Öğretmeni Sandal Hoca adlı eser, işte bizi böylesi güzel bir
insandan haberdar ediyor. Sandal Hoca’yı onun imam hatipte talebesi olma şerefine erişmiş yazar Vehbi Vakkasoğlu anlatıyor.
Sandal Hoca, Osmanlı bakiyesi güzel insanlardandır. Hayatın yükü omuzlarında, görev adamı bir imam
hatiptir. Yaradılıştan gelen özellikleriyle farklı bir insandır. İhlâs ve samimiyet; davasına, işine sahip çıkma gibi özellikler adeta varlığının bir parçası gibidir. Yüzünden hiç eksik olmayan gülümsemesi, tiril tiril elbisesi ve yaz kış tertemiz ayakkabıları onun alamet-ifarikasıdır adeta. Namaz kıldırma memurluğu değildir yaptığı.
Maraş merkezde Çukuroba Camii’nde imam hatiplik göreviyle görevlidir. O muhataralı zamanlarda, Tek Parti iktidarının halkın inançlarına, değerlerine sırt döndüğü bir zamanda bile her cihetten insanla rıfk içinde geçinmesini bilmiş; her kesimin saygısını kazanabilmiş müstesna bir imamdır. Camilere tamirat için bile izin verilmediği, camilerin farklı amaçlar için viranelere dönüştürüldüğü zamanlarda görev yaptığı Çukuroba Camii’ni tamir ettirmiş, diğer camiler için de emsal oluşturmuş, bunun için insanlara cesaret vermiş bir öncü insandır.
Dünyabizim