Mostar artık gençlik dergisi

Kitap
Mostar dergisi Ocak-2013 tarihli 95. sayısından itibaren "gençlik dergisi” olarak yoluna devam edecek. Mostar’ın değişen formatıyla çıkan ilk sayısı kapak konusunu "Senin İlmin K...
EMOJİLE

Mostar dergisi Ocak-2013 tarihli 95. sayısından itibaren "gençlik dergisi” olarak yoluna devam edecek.

Mostar’ın değişen formatıyla çıkan ilk sayısı kapak konusunu "Senin İlmin Kaç Gigabyte" başlığıyla internet sorununa ayırdı. Kapak konusu kapsamında Ömer Kadıoğlu, Hakkı Öcal ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Hakkı Öcal, internet yoluyla âlim olunmayacağını ancak, internetin ilim diye yutturulmaya çalışılan kötü bilgilerle mücadele etmede nasıl eşit bir hareket zemini sağlayacağını anlatıyor. Kapak yazılarında M. Selman Karabul "İnternetten Aldım Haberi" yazısıyla hem bilgisayar hem de internetle ilgili kişisel macerasını okuyucuyla paylaşıyor. M. Necip Ârâste "İlim nerede, İnternet Nerede?", Ahmet Karakaya ise "Bilgisayar mı Akıllı, İnsan mı?" sorusuna cevap aramaya çalışan yazılarıyla dergide yer alıyor.

Tarih Diyaloglarında Murat Aydoğdu "Orta Çağ Neyin Ortasıdır?", Mâverâ bölümünde Mümin Munis "Konya’yı İşgale Gelen Moğollar", Portre bölümünde Muhsin Türkoğlu "Zindanda Çeyrek Asır: Barat Hacı" ve "Madem Bir Su Damlacığı…" yazılarıyla dikkat çekiyor. Derginin "Tezgâh" bölümü ise Mostar okuyucularının yazı, eleştiri, mail, tavsiye ve paylaşımlarından oluşuyor. Bölümde ödüllü senaryo yarışması da bulunuyor.

Fotoğraf köşesinde Beyaz Arif Akbaş "Amatör Fotoğrafçının Rehberi: Fotoğrafa Giriş" yazısıyla, Emre Baştuğ Aynelhayat’ta "Biriktirmek Tatlı Bir Hastalıktır", Mükerrem Mete "Çorba", Murat Kuşbaz Öğrenci Günlüğünde "Yine Makarna Yedim", A. Cevher Önce Hayat Bilgisinde "Ev Arkadaşı Aranıyor", Serhat Albamya ise Çizgi-Dizi de "Bu Bir Yol Hikâyesi" isimli yazılarıyla dikkat çekiyor.

Bunların dışında Ahmet Sözbilir "Gençliğin Gündemi", Serdar Demir "Kitap", N. Âsaf Çelik "Külliyat", Rıza Can Ermiş "Bilişim", M. Bahaddin Durak "Şifahâne", Kenan Aydın "Cemiyet", Selim Uğur "Rahle", Davut Bayraklı "Kırkambar", Abdullah Karaca "Çizgili Düşler" ve Oktay Kılavuz "Zaman Zaman İçinde" bölümleriyle dergide yerini alıyor.
 
Üsame Varol
Dünya Bizim