“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla 1991’de başladığı yayın hayatını aylık olarak kesintisiz sürdüren Haksöz dergisi, 300. sayısını yayınladı ve yayın hayatında tam olarak 25 yılı tamamladı.
Çeyrek asrı geride bırakan Haksöz, 300. sayısını “özel sayı” olarak yayınladı. 160 sahife çıkan derginin bu sayısında dergi yazarlarının yanı sıra İslami camiaya mensup çeşitli kuruluşlar bünyesinde İslami düşünce ve mücadele sahasında çaba sarf eden birçok ismin, Müslüman yazarların ve hapishanelerde bulunan Müslüman tutsakların Haksöz hakkındaki kanaat, öneri, eleştiri ve hatıraları yayınlandı. Yazılarda dergiciliğin imkânları, dini anlama, fikir, siyaset, edebiyat, kültür, sanat ve mücadelemize sunduğu/sunmaya çalıştığı katkı veya zaafları değerlendiriliyor.
Özel sayı bağlamında dergide şu isimlerin yazıları bulunuyor:
Hamza Türkmen, Ali Değirmenci, Şuayb Mekeç, İsmail Ceyran, Hülya Şekerci, Abdurrahman Dilipak, Süleyman Arslantaş, Ahmet Varol, Yasin Şamlı, Cemal Şakar, Ramazan Yazçiçek, Fırat Toprak, Ziya Tepe, Mustafa Akman, Osman Atalay, Atavi Osman Erdemir, Asım Öz, Cüneyt Toraman, Mehmet Ali Şeker, Cafer Tayyar Soykök, Can Özbilen, Ahmet Şat, Rıdvan Çağrıcı, Bünyamin Doğruer, Adem Özköse, Nurettin Durman, Ahmet Yıldız, Hasan Eker, Abdurrahman Çeliker, Günay Bulut, Abdulhakim Beyazyüz, Mustafa Siel, Şefik Sevim, Nehir Aydın Gökduman, Ali Emre, Bünyamin Doğruer, Serdar Bülent Yılmaz, Murat Kayacan, Gülşen Özer, Mustafa Eğilli, Murat Kurt, Sezai Arıcıoğlu, Ersoy Göveç, Ali Ekber Konuk, Musa Üzer, Furkan Başar… Ayrıca Atavi Osman Erdemir ile Bünyamin Doğruer’in Haksöz’e ithafen kaleme aldıkları şiirleri var.
Müslüman Tutsaklara Özgürlük
Öte yandan dergi 28 Şubat sürecinin mağduru Müslüman tutsakları kapağa taşıdı. Konuyla ilgili Yılmaz Çakır, darbe sürecinde yaşanan hukuksuzlukları gözler önüne serdiği yazısında Müslüman tutsaklar ve yargılandıkları davalar hakkında bilgi vererek yeniden yargılamanın yolunun açılması gerekliliğine ilişkin analizlerini paylaşıyor.
Suriye’de Direniş 6. Yılına Giriyor
Gündem’de ise Suriye meselesi irdeleniyor. Suriye direnişi de bu ay itibariyle tam 5 yılını doldurmuş ve 6. yılına girmiş bulunuyor. Bu süreçte zalimlerin safında duranlardan, vicdansızlık ve adaletsizlik denizinde boğulanlardan olmamanın ve mazlum bir halkın haklı davasına omuz vermenin önemine dikkat çekiliyor.
Nihat Bulut’un mülteci sorunu ve kapitalizm ilişkisini irdeleyen yazısı, Mehmet Hasip Yokuş’un Irak Kürdistanı’nda yaşanan son gelişmeleri irdeleyen yazısı ile David Hearst’tan yapılan Suriye konulu çeviri dergide yer alan diğer yazılar. Yanı sıra Nurettin Durman, Celal Kurşun ile Ahmet Laçin’in şiirlerinin de yayınlandığı dergide Mehmet Ali Kaçmaz da Kudüs izlenimlerini dergi okuyucularıyla paylaşıyor.
İrtibat: 0212 524 10 28
haksozdergisi@gmail.com