Selamın eminlik duygusu verdiği zamanlarla sosyal medya haberleşme kiplerini karşılaştırıyor; beyaz perdenin karanlık yüzüne dikkat çekiyor; sosyal medya bağımlılığıyla karanlık yüzün arasındaki paralel ilişkiyi masaya yatırıyor.
Diğer yandan röportaj, atölye, portre, sinema, gezi yazısı ve gündeme dair içerikler ile Genç Öncüler nisan ayında 117. sayısıyla yine dopdolu!
Derginin sunuş yazısı ise şöyle:
Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
İnsanoğlu kendini bildi bileli, selamlaşma ve haberleşme en temel ihtiyaçlarındandı. Yolda yürürken komşusunu görünce içten bir tebessümle muhatabına eminlik duygusu verenler, kaç zamandır görüşmediği dostuna selam vermek için rahatını bozanlar, atının üzerinde aylarca yol giderek kuşağının altında en kıymetli fermanları taşıyanlar; selamlaşmanın ve haberleşmenin samimiyetini ve yükünü anlayanlardandı.
Şimdi yıllar geçti. Artık “modern” zamanda yaşıyoruz. Hayatımızın merkezinde yeni bir selamlaşma ve haberleşme “aygıtı” var: Televizyon ve İnternet. Evvela misafirlere ayırdığımızın evimizin başköşesine televizyonu buyur ettik ve dünyadan haber almayı kolaylaştırdık. Sonrasında internetle –eski sıcak tebessümlerden daha yabancı bir duyguyla- tanıştık ve samimiyeti ilerlettik. Hepimizin sosyal medya hesapları var. Bir anlık kararlarla arkadaşlar ediniyoruz, bir an sonra unutmak kaydıyla yıllardır evine gitmeye gücendiğimiz dostlarımıza selam gönderiyoruz, hal hatır soruyoruz. Tam bu noktada İmam Gazali sözün arasına giriyor: “Merak etmeyeceği, dertlenmeyeceği halde muhatabına ‘Nasılsın?’ diye kişi, münafıklaşma emarelerini üzerine almıştır.”
Genç Öncüler dergisi, bu ay, filmlerin ve sosyal medyanın görünen yüzünü bir kenara bırakarak perde arkasında söylediklerini ve insanı fıtrattan uzaklaştıran özelliklerini sayfalarına taşıyor. Osman Zinnur Aksu, sinema sektörünün insana sunduğu yaşam tarzını yazdı. Talha Ulukır, Avrupa Birliği’nin Türkiye’de ve dünyada filmlere fon ayırırken istediği şartların neler olduğunu açıkladı. Senanur Yaşaroğlu, sosyal medyanın bizim neyimiz olduğunu sorguladı. İsmail Memiş, röportajımızda sosyal medyanın tarihini ve sosyal medya bağımlılığını anlattı. Dosya dışı konularda ise Sadettin Ökten ile babası Celal Hoca’yı konuştuk. Vahap Yaman yavrusunu anlamak isteyenler için tavsiyelerde bulundu. Adnan Ergün Aş/hane şiiriyle Cibali sokaklarını anlattı. Bunun dışında gündem, analiz, portre, sinema, röportaj, fotoğraf ve gezi yazısı bölümleriyle Genç Öncüler dergisi nisan ayında da yine dopdolu.
Genç Öncüler’in genç yazarları olarak gayemiz; toplumsal yaşamımızda karşılaştığımız iyilikleri, kötülükleri, kolaylıkları ve sıkıntıları, siz değerli okurlarımıza en anlaşılır şekilde aktarmaktır. Kadromuz, adaletle şahitlik vazifesini unutmayarak yazılarını kaleme alma gayretindedir. Çünkü bu bize Rabbimizin vahiyle sabit kıldığı bir görevdir. Bütün sayılarımızı bu bilinçle çıkarıyoruz. Çalışmamızın hayırlara vesile olmasını diliyor, keyifle okumanızı temenni ediyoruz.
Allah’a emanet olun.
Ey inananlar! Kendinizin, ana babanızın ve en yakınlarınızın aleyhine dahi olsa adaleti titizlikle ayakta tutan ve sırf Allah için şahitlik eden kimselerden olun. (Şahitlik ettiğiniz) Zengin veya fakir de olsalar (adaletten ayrılmayın)! Çünkü Allah her ikisine de (sizden) daha yakındır. Öyleyse kendi boş arzu ve heveslerinize uymayın ki adaletten uzaklaşmayasınız. Eğer (gerçeği) çarpıtırsanız ya da (şahitlikten) kaçınırsanız biliniz ki Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır. Nisa/135
Abonelik için irtibat numarası; 05392446562
Yıllık Abonelik Ücreti: 50 TL
Ayrıca genconculereyaziyorum@gmail.com adresine yazı ve görsel çalışmalarınızı gönderebilirsiniz.
Dergimizi bulabileceğiniz noktalar:
İstanbul
Fatih AKV
Fatih Genç Öncüler
Fatih Ağaç Kitabevi
Fatih Inkılap Kitapevi
Başakşehir Kültürevi Derneği
Bağcılar Güneşli Kültürevi Derneği
Kağıthane AKV
Kağıthane Genç Öncüler
Ankara AKV
Isparta Umran Kültürevi
Trabzon AKV
Çarşı Mahallesi Uzun Sokak Yavuz Selim İş Merkezi No 70
04623232205
Kocaeli AKV
Karabaş Mahallesi İnönü Caddesi No:276 İzmit / Kocaeli
05053122362
Eskişehir
İsmail Kaplan
05556925287
Adana
ADYAR(Adana İnsani Yardım Derneği)
Telefon: 0322 458 25 35 Cep: 0 507 249 66 19
Artvin
Bahattin Yılmaz
Hopa Yeryüzü Kültür Derneği
Erzincan
ERDAV
Atatürk Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi No :11 Merkez/ERZİNCAN
Telefon : 0 (446) 224 23 24
Siirt
Siirt İHH
Yeni Mahalle Fevzi Çakmak ortaokulu karşısı SİİRT İHH Siirt MERKEZ 56100
05554600101
KONYA-EREĞLİ
Necati Aksoylu
05438728486
Gaziantep
İmece Kültür Evi
Şahinbey/Gaziantep, Yeditepe, 85255. Sk. No:4,