Bir Nedamet İfadesi: Tevbe

Kitap
İşte Vuslat Aralık sayısından detaylar… Toplum olarak günlük hayatımızda günahlarımız, hatalarımız, yanlışlarımız olabiliyor. Bu günahlarımızı, yanlışlarımızı hatırlamaya, pişman olmaya ve nasu...
EMOJİLE

İşte Vuslat Aralık sayısından detaylar…

Toplum olarak günlük hayatımızda günahlarımız, hatalarımız, yanlışlarımız olabiliyor. Bu günahlarımızı, yanlışlarımızı hatırlamaya, pişman olmaya ve nasuh bir tevbe ile tevbe etmeye ihtiyacımız olduğunu unutmak gerekiyor…

Tevbe nedir?

Niçin tevbe edilir?

Nasıl tevbe edilir?

Tevbe;  günahtan ve hatadan geri dönmek, onları terk etmektir. Bir başka deyişle, günah işlemekten vazgeçmek,  itaat etmeye yönelmektir.

Istılahî olarak ise günahı çirkin görerek terk etmek,  bundan dolayı pişmanlık duymak, tekrar günaha dönmemeye azmetmek, mümkün olduğu kadar ibadeti çoğaltarak Allah’a yönelmektir.

İnsanoğlu ekmeğe, suya ve havaya nasıl muhtaçsa, tevbeye de aynı derecede muhtaçtır. Zira onu isyandan itaate yönlendirecek yegâne eylemdir tevbe. Farzları yerine getirmeye, haramları terk etmeye, emredilene uyup yasaklanandan sakınmaya yönlendirecek bir eylemdir. Hattâ bir kez pişman olup af dilemenin değil, dua ve istiğfarı sürekli hâle getirip arınmanın yegâne vesilesidir.

Bir hatadan veya bir günahtan vazgeçme, pişman olma anlamında tevbe çok önemli olmakla beraber asıl önemli olan kulun yerine getirmediği dinî emirlerden dolayı yaptığı tevbedir. Çünkü insanın kalbinin ve bedeninin bir takım görevleri vardır. Allah (c.c.) insana o görevleri yerine getirmesini emretmiştir.

Ancak insanlar ya cahilliklerinden ya sapıklıklarından veya Hakk’a karşı inatçı olmalarından dolayı bu emirleri yerine getirmezler. Oysa kalbimizin günahlardan temizlenmesi ve Rabbimize tam bir teslimiyetin ilk adımı tevbe ile mümkündür.

Ve Vuslat Dergisi Aralıkta Neler Var?

Bu sayıda Hüseyin Kerim Ece’nin “Kur’an’da Tevbe Kavramı” isimli makalesinde tevbe etmenin inkâr, günah ya da Allah’ın emrini yerine getirmemekten dolayı yapılacağı tespitini okuyacaksınız.

Prof. Dr. Nihat Dalgın “Dünya ve Ahiret Açısından Tevbe” incelemesinde ise tevbenin sadece sözsel bir eylem olmadığını ve tehir edilemez olduğunu anlatacak sizlere.

Doç. Dr. Muhammed Târik “Günahkârlık Tarihi ve Tevbenin Kazanımları” başlıklı yazısında tevbenin önemini ve tevbekârın ne yapması gerektiği konusuna dikkatimizi çekecek.

Ayrıca Ahmet Varol, İslam Dünyası köşesinde “Zalimler Deliklere Giriyor” güncel makalesinde zalimlerin hazin sonunu bizlere hatırlatacak.

Duran Çetin ise, siz Vuslat Dergisi okurlarıyla “Zor Yollar” isimli bir öyküsünü paylaşacak.

Sağlık köşesinde Yrd. Doç Dr. Ali Akben “Depresyon Mu Tükenişlik Mi?” yazısında depresyonla ilgili ilginç tavsiyelerini bulacaksınız.

Dergi hakkında detaylı bilgi için: 0216 612 78 22 web: www.vuslatdergisi.com