Bayramda Hangi Kitap Okunmalı?

Kitap
Bayramda ruhu dinlendirmek isteyenlerin kaçış noktalarından biri de kitap kuşkusuz. Peki hangi kitabı, kitapları okumalı? Bayrama sayılı günler kala bayramlık öneriler de yazılır çizilir oldu. Bunlar ...
EMOJİLE

Bayramda ruhu dinlendirmek isteyenlerin kaçış noktalarından biri de kitap kuşkusuz. Peki hangi kitabı, kitapları okumalı?

Bayrama sayılı günler kala bayramlık öneriler de yazılır çizilir oldu. Bunlar arasında ‘Bayramda kilo almamak için neler yapmalı?’, ‘Bayramda gidilecek yerler’ başlıkları, en göz alıcıları, en dikkat çekenleri elbette. Ruhunu biraz dinlendirmek için uzaklara gitmeyip evinde kitabına sığınmak isteyenleri selamlayalım biz o zaman. Kitap seçiminde bizim de bir tutam katkımız olsun istedik…

Şimdiden iyi okumalar…
 
YAZARLARDAN;
 
AYŞE KULİN: İyi edebiyat okumak isteyenler için Murahtan Mungan’ın "Şairin Romanı" kitabını öneriyorum. Mungan, kelimeleri büyülü kullanan bir yazar; düz yazısında bile şair olduğunu fark ediyorsunuz. Aşağı yukarı aynı nedenlerle Selim İleri’nin tüm kitaplarını tavsiye ederim. Ayla Kutlu’nun "Bir Göçmen Kuştu O" kitabı da okunmalı. Reklamı yapılmadığı için fazla tanınan bir yazar değil ama gerçek bir yazar Kutlu. Inez Baranay’ın "With the Tiger" isimli bir kitabı çıkacak. İngilizcesinden okudum. İstanbul Kitap Fuarı’na da gelecek. Farklı bir yazar, farklı bir kitap. Bir dünya insanı… Onu da öneririm.
 
AHMET ÜMİT: Michel del Castillo’nun "Karar Gecesi" isimli kitabı. Polisiye bir kitap ama son derece gerçekçi. Okunması konusunda ısrar ediyorum. Sevdiğim bir diğer kitap yine Castillo’nun "Kardeşim Budala"sı. Bu kitap Dostoyevski’nin "Budala"sına göndermelerle doludur. Castillo’nun polisiye ile edebiyatı iç içe geçirdiği bir eseridir. Bir de Salinger’ın "Çavdar Tavlasında Çocuklar"ı var tabii. Bayramda okumak için bir klasik… Selim İleri’nin son kitabı "Yağmur Akşamları" da enfes bir kitap. Lezzetli bir edebiyat.
 
Nazlı Eray: Selim İleri’nin "Yağmur Akşamları", son yıllarda okuduğum en iyi edebiyat örneklerinden biri. Katman katman bir kitap, tavsiye ederim. Ursula K. Le Guin’in "Lavinia" ve "En Uzak Sahil" kitapları, çok değişik ve çok özgün eserler. Hakan Günday’ın "Az"ı çok etkileyici. Bukowski, Jack Kerouac gibi, gerçek bir edebiyat… Michel Butor’un "Değişme" isimli kitabı da bir diğer önerim.
 
PINAR KÜR: Ben bir üniversite hocasıyım ve çoğu öğrencinin kitap okumadan üniversiteye girdiğini biliyorum. Dolayısıyla, eğer bayramda hakikaten kitap okumayı düşünen varsa dünya klasiklerini okusun. Bunlar Rus Klasikleri de olur, Türk Klasikleri de…
 
ELİF ŞAFAK: Yekta Kopan’ın özgün kalemi, gözlem gücü ve iflah olmaz yalnızlıklarımıza hem şefkatle hem zekice ışık tutma biçimini çok sevdiğim için, "Bir de Baktım Yoksun" kitabı. V.S. Ramachandran’ın "Beyindeki Hayaletler: İnsan Zihninin Gizemlerine Doğru" kitabı… Ramachandran bu yüzyılın en önemli isimlerinden, bilim insanlarından ve yaklaşımını çok yapıcı buluyorum. Ahmet Yaşar Ocak’ın "Osmanli Sufiliğine Bakışlar"ı… Ocak’ın eserlerini senelerdir severek okurum, bir seferde okuyup kaldırılmayacak, zaman zaman yeniden okunması gereken bir kitap bence. Sevgi Soysal’dan "Yürümek"… Baha Tahir’den "Sürgünde Günbatımı". Baha Tahir’in edebi sesi ülkemizde yeterince bilinmiyor… (Kaynak: Milliyet)
 
1. Bazuka (Murat Uyurkulak)
2. Bozkır Kurdu (Herman Hesse)
3. Uçurtma Avcısı (Halit Hüseyni)
4. İskender (Elif Şafak)
5. Aylak Adam (Yusuf Atılgan)
6. Aşkı Giyenen Adam (Nazlı Eray)
7. Kürk Mantolu Madonna (Sabahattin Ali)
8. Kundakçı (Chris Cleave)
9. Ses ve Öfke (William Faulkner)
10. Kara Kitap (Orhan Pamuk)

ahaber.com
 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107