Ali Koca’nın haberi
Sunguroğlu serisiyle bir dönem tarihî romanlarda yeni bir yol açan ve kendi okur kitlesini oluşturan yazar, Osmanlı sultanları hakkında iki kitap çıkardı. Bahadıroğlu’nun daha önce Nesil Yayınları’ndan çıkan ‘Kanuni Sultan Süleyman’ kitabı, bu kez Paradoks Yayınları’ndan ‘Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman’ adıyla yayımlandı. Bahadıroğlu, son dönemde Kanuni’yle ilgili gündeme gelen konulara yılların getirdiği tecrübeyle açıklamalar getiriyor. Hürrem Sultan, Şehzade Mustafa, harem hayatı, Kanuni’nin edebi yönü gibi, Kanuni döneminin öne çıkan konuları Bahadıroğlu’nun kendine has üslubuyla cevap buluyor. Kitap, bir inceleme eser niteliğinde.
‘Cihan Padişahları’ ise Yavuz Bahadıroğlu’nun Paradoks’tan çıkan bir başka kitabı. "Osman Gazi’den Vahdeddin’e" üstbaşlığıyla yayımlanan kitap, yazarın sadık okurları için biraz farklı sayılabilir. Romanlarında, belgelerden yola çıkarak tarihî olayları akıcı bir üslupla işleyen Bahadıroğlu, ‘Cihan Sultanları’nda ansiklopedik bir tarz benimsiyor. Bunun sebebini de şöyle açıklıyor yazar: "Osmanlı İmparatorluğu gibi altı asır sürmüş olan bir tarihi, tek ciltlik bir eserle anlatmak mümkün olmadığından bu kitapta sadece devletin başı olan padişahlar ve onların dönemindeki önemli olaylara yer verilmiştir." Resim, gravür ve haritalarla desteklenen kitap, bir ‘Osmanlı tarihi özeti’ olarak da görülebilir.
Bahadıroğlu’nun Osmanlı’dan yakın tarihe yol aldığı ‘Çanakkale Kıyameti’ kitabı, ‘Bir Destanın Hikâyesi’ üstbaşlığıyla okurla buluşuyor. Adı, Mehmet Niyazi’nin ‘Çanakkale Mahşeri’ni hatırlatsa da, Bahadıroğlu kendi üslubuyla farklı bir yol çiziyor. Çanakkale Savaşları’nın öncesinden başlayarak, kadın savaşçılardan mektuplaşmalara kadar muharebe esnasındaki detayları da aktarıyor. Kitabın sonunda yer alan albüm ise okuru o günlere götürmek için bire bir. Kitabın iki adet hediyesi de var: Mehmet Âkif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitleri’ne adlı şiirinin yer aldığı poster ve bir CD albümü. (0212 528 22 06)
Zaman