2012 Namaz Kılan Gençlik Yılı!

İbadethaneler
Namaz Gönüllüleri Platformu sözcüsü Abdullah Yıldız, platform olarak namazı sevdirmek ve toplumda namaz bilinci oluşturmak amacıyla 2012 yılını ”Gençlik ve Namaz Yılı” olarak ilan ettikler...
EMOJİLE

Namaz Gönüllüleri Platformu sözcüsü Abdullah Yıldız, platform olarak namazı sevdirmek ve toplumda namaz bilinci oluşturmak amacıyla 2012 yılını ”Gençlik ve Namaz Yılı” olarak ilan ettiklerini belirterek, ”Gençlerimizin manevi ve ahlaki açıdan beslenmesinin ve donanımlı kılınmasının kaçınılmaz bir görev olduğu herkesçe bilinmektedir” dedi.

Yılmaz, Fatih Reşadiye Hotel’de düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, platformun, 2012 yılında özellikle gençlerin namazla buluşmasına ağırlık vereceğini belirtti.

Başta gençlik olmak üzere toplumun tüm kesimlerini her türlü yozlaşma ve kirlilikten uzaklaştıracak olan manevi değerlere her zamankinden daha fazla muhtaç olunduğunu kaydeden Yılmaz, ”Genç nüfusu fazla olan bir ülke olmakla övündüğümüz ve gençliğimizin çok yönlü tehlikeler ve kötü alışkanlıklarla kuşatıldığı bir dönemde, gençlerimizin manevi ve ahlaki açıdan beslenmesinin ve donanımlı kılınmasının kaçınılmaz bir görev olduğu herkesçe bilinmektedir” dedi.

Yılmaz, insanın manevi değerleriyle yeniden buluşmasında namaz bilincinin belirleyici rol oynayacağına kesin olarak inandıklarını kaydederek, ”Bu amaçla 5 yıl boyunca sürdürdüğümüz ‘namazda diriliş’ seferberliğine yeni bir boyut kazandırmak ve bu anlamdaki çalışmalarımızı özellikle gençlerin üzerinde yoğunlaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak da, namazın sadece Türkiye’deki Müslümanların değil, bütün dünyadaki Müslümanların ortak sorunu olduğunu belirterek, ”Namazın diğer ibadetlerin de ruhunu temsil ettiği için özel anlamı vardır. Sadece namaz kılmak yetmez cami, namaz, Kur’an bütün olarak ele alınmalıdır” şeklinde konuştu.