Aşırı Ukrayna Milliyetçilerinin İnsanlığa Karşı İşlediği Ağır Bir Suç: Odessa Katliamı

Politika
Aşırı Ukrayna Milliyetçilerinin İnsanlığa Karşı İşlediği Ağır Bir Suç: Odessa Katliamı   Batı destekli neo-Nazilerin Ukrayna’da gerçekleştirdiği en büyük saldırılardan biri 2 Mayıs 2014R...
EMOJİLE

Aşırı Ukrayna Milliyetçilerinin İnsanlığa Karşı İşlediği Ağır Bir Suç: Odessa Katliamı

 

Batı destekli neo-Nazilerin Ukrayna’da gerçekleştirdiği en büyük saldırılardan biri 2 Mayıs 2014’te Odessa’da gerçekleştirilen sendika binası katliamı.

Güney Ukrayna’nın Karadeniz kıyısındaki bir milyon nüfuslu liman kenti Odesa, 2 Mayıs 2014 Cuma günü büyük bir katliama tanıklık yaptı.

Ortaya çıktığı biçimiyle olaylar şöyle gelişiyor: Odessa’da 2 Mayıs Cuma günü özerklik isteyen Rusya yanlıları ve Batı’nın desteğini alan neo-Nazi grupları arasında futbol karşılaşması nedeniyle de çatışmalar çıkıyor.

Neo-Nazi üyeleri, Odessa bölgesinin geleceği için imza toplanan çadırı ateşe veriyor. Bunun üzerine Rusya yanlılarının bir çoğu kaçarak yakındaki sendika binasına sığınıyor.

Faşist neo-Nazi grubu sendika binasının tüm çıkış kapılarını kapatıyor ve molotof kokteylleriyle saldırıya başlıyor. Binada yangın çıkıyor, içerdekiler yanarak ölüyor ya da pencerelerden atlıyorlar.

Alevlerden kaçma şansını yakalayanlar, binanın dışında toplanan ve tezahürat yapan aşırı sağcı kalabalıklar tarafından dövülüyor. Polis seyirci kalıyor.

Neo-Nazi taraftarları eylem sırasında “En son kişiye kadar yakın.” diye bağırıyorlardı.

Olayın asıl vahim boyutu, itfaiyecilerin binaya müdahalesinden sonra, içeriye giren holiganların kilitli kapıları kırarak ölülere ulaşmasıyla ortaya çıkıyor. Ölenlerin yanarak değil, dumandan ölmeye mahkum edildikleri, vücutlarındaki yaralardan öldürüldükleri anlaşılıyor.

Holiganların çektiği videolardan, binanın bir kısmı yanarken, katil timlerinin içerde katliam gerçekleştirdiğini gözler önüne seriyor.

Ölülerin, göğüs, yüz, baş gibi vücutlarının sadece belirli yerlerindeki yanıklardan, katliam izlerini yok etmek için o kısımların benzin dökülerek yakılmış olduğunu gösteriyor.

NATO ülkelerinin haber ajanslarına göre olay sadece bir taraftar çatışmasından ibaretti.

Batı basını, Odesa’daki futbol karşılaşmasında, Kiev yanlısı Metalist kulübün taraftarları ve Çornomorets destekçileri (Rusya yanlısı) arasında çıkan çatışmalarda 40 kişinin öldüğünü bildiriyordu.

Kaynak: Aydınlık Gazetesi / “Ukrayna’nın Madımak’ı: Odessa Katliamı” isimli haberi