‘House’ Hakkında Her Şey

Medya
Dünyada milyonlarca kişinin izlediği, sıradışı bir doktorun maceralarını anlatan House hakkında bir kitap daha yazıldı: House Hakkında Her Şey. Kitap dizinin ilk üç sezonunu bölüm bölüm mercek altına ...
EMOJİLE

Dünyada milyonlarca kişinin izlediği, sıradışı bir doktorun maceralarını anlatan House hakkında bir kitap daha yazıldı: House Hakkında Her Şey. Kitap dizinin ilk üç sezonunu bölüm bölüm mercek altına alıyor. Tutkunları bu kitabı çok sevecek.

Eğer yabancı dizileri seviyorsanız 2004 yılından beri milyonlarca izleyicinin tutkunu olduğu House M.D.’ye aşinasınızdır. Star gazetesinden Berrin Haberveren’in haberine göre, yayınlandığı günden itibaren kült bir dizi haline gelen House, son günlerde kitaplarıyla da adından söz ettiriyor. Tezlere, araştırmalara konu olan diziyle ilgili Türkçe’ye çevrilen son kitap ise House Hakkında Her Şey. Michael Reufstcek ve Johen Stockle’nin birlikte kaleme aldığı kitap bu kült dizinin ilk üç sezonunu mercek altına alıyor. Dizideki mekanlar, müzikler, konuk oyuncular, adresler, takma isimler ve hastalıklar esprili bir biçimde anlatılıyor.

House tutkunlarının elinden bırakamayacağı kitap dizideki karakterlerin ve karakterlere can veren oyuncuların tanıtımıyla başlıyor. Ardından her sezon bölüm bölüm teşhisler, House görevi (baktığı diğer hastalar), House müziği (bölümdeki şarkılar), House tavsiyesi, House konuğu (misafir oyuncular), House sayısı (içtiği vicodin sayısı) gibi başlıklar altında inceleniyor. Kitabın sonunda ise dizideki tıbbi terimleri açıklayan sözlük bulunuyor.

Dizi, Princeton Plainsboro Eğitim Hastanesi’nin teşhis bölümünde geçiyor. Diziye adını veren House ise teşhis bölümünün başında bulunan dahi doktor Gregory House.

House bir hastane dizisinden çok polisiyeye benziyor. Olayı çözebilmek daha doğrusu hastalığı teşhis edebilmek için ipuçlarını takip eden House ve ekibi durmadan beyin jimnastiği yapıyor. Dr. House hastayı değil ziyaret, muayene bile etmiyor. Ancak çözümü yine o buluyor.

HASTA YERE YIĞILIR VE…

Dizinin bütün bölümlerinde belli bir model vardır: Hasta yere yığılır, ardından olay başlar. House ve ekibi odada toplanır. House beyaz bir tahtaya tüm semptomları yazar. Hastalığın nedenini bulduklarını düşünür ve tedaviye başlanır. Sonra hastanın durumu kötüye gider. House tedavi için saçma bir fikir önerip hastanenin yöneticisi olan Dr. Cuddy’den yapacağı tedavi ya da ameliyat için izin almaya çalışır. Cuddy izin vermese de istediğini yapar, ancak teşhiste yanılmıştır. Herkes tam ümidini yitirirken House sıradan bir konuşma yaparken hastanın neyi olduğunu bulur.

AKSİ HOUSE 

House aksidir, çalışanlarını aşağılar, üstlerini takmaz. Onun şerrinden ve tacizlerinden kimse kaçamaz. Kimseyle iyi geçinemez. Geçirdiği kas enfaktüsü sonucunda bacağındaki kaslar öldüğü için bastonla yürür. Devamlı ağrı çeker ve sürekli vicodin adlı ağrı kesiciden içtiği için bağımlıdır. Hastalarla dalga geçer. Hatta onlarla görüşmez bile. ‘Herkes yalan söyler’ temel şiarıdır. İşe geç gelir, erken gider. İş sırasında televizyon izler, izlediği ise General Hospital adlı dizidir. Doktor olduğu anlaşılmasın diye önlük giymez. Ona göre semptomlar ne kadar karışıksa ve hayati tehlike içeriyorsa o kadar iyidir. Düşünmek için bürosuna çekilir ve kırmızı bir topla oynar. Birkaç dil bilir, piyano ve gitar çalar, video oyunu oynar.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107