İddianame UYAP’a yüklenerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunuldu. 526 sayfadan oluşan iddianamede sanıklar, "özel belgede sahtecilik", "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak" ve "kamu görevlisinin evrakta sahteciliğine iştirak"ten suçlandı.
Almanya’da "yüzyılın soygun hareketi" olarak adlandırılan Deniz Feneri e.V Derneği’nin Türkiye bağlantılarının araştırıldığı soruşturma tamamlandı. Davaya ilişkin 230 klasör delil toplandı. Hazırlanan iddianame Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.
İddianamede, aralarında RTÜK eski Başkanı Zahid Akman ile Kanal 7 yöneticileri Zekeriya Karaman, Mustafa Çelik, İsmail Karahan ve Uğur Arslan ile Almanya’daki davada hüküm giyen Mehmet Gürhan, Firdevsi Ermiş ve Mehmet Taşkan’ın da yer aldığı 20 sanık olduğu belirtildi. Sanıklar, "özel belgede sahtecilik", "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak" ve "kamu görevlisinin evrakta sahteciliğine iştirak" gibi basit suçlarla yargılanacak.
İDDİANAME 526 SAYFA
Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Harun Kodalak’ın koordinatörlüğünde, savcılar Hakan Pektaş ve Veli Dalgalı tarafından yürütülen Deniz Feneri e.V iddianamesi 526 sayfadan oluştu. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 45 şüpheliden 25 ile ilgili takipsizlik kararı verildiği, 20 şüpheli hakkında ise kamu davası açıldığı belirtildi. Sanıklardan, üç suçu da işlediği öne sürülenler 14,5 yıl ile yargılanacak. Deniz Feneri iddianamesinin, Ulusal yargı Ağı projesi (UYAP) sistemine yüklendiği, bu işlemin tamamlanmasının ardından, hangi mahkemeye düşeceğinin belli olması bekleniyor. Deniz Feneri e. V. Derneğine yönelik soruşturmayı yürüten Savcılardan Nadi Türkaslan, Avdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz hakkında Akman ve Karaman HSYK’ya şikayette bulunmuştu. Şikayet üzerine Türkaslan hakkında, evrakta tahrifat ve görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla 11 yıla kadar, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz hakkında ise görevi kötüye kullanmak suçlamasından 3’er yıla kadar hapis cezası istendi. Savcıların yargılanmalarına Mayıs ayında Yargıtay 11 Ceza Dairesi’nde başlanacak.
Ahaber