28 Şubat’ın son tutuklusuna da tahliye

Hukuk
28 Şubat sürecinde yargılandığı davada hüküm giyen Fahri Memur, 8 yıl hapis yattıktan sonra Malatya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan tahliye edildi. Memur, gönüllüsü olduğu İslami Dayanış...
EMOJİLE

28 Şubat sürecinde yargılandığı davada hüküm giyen Fahri Memur, 8 yıl hapis yattıktan sonra Malatya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan tahliye edildi.

Memur, gönüllüsü olduğu İslami Dayanışma Vakfının üyeleriyle birlikte “Malatyalılar Davası”nda yargılandı.

Dünya Bülteni’nin haberine göre;”Terör örgütü kurmak ve yöneticisi olmak” suçlamasıyla 2000-2001 yıllarında tutuklu yargılanan Memur daha sonra tahliye edildi.

Yargıtay’ın hapis cezasını onaması üzerine 2006 yılında tutuklanan ve Malatya E Tipi Cezaevi’nde 8 yıl hapis yatan Memur, denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildi.

Fahri Memur’u Malatya Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nun önünde eşi Fatma, kızları Merve (22) ve Hatice, oğlu Abdulvahap (17), annesi Hatice Memur (76) ile kendisi gibi tutuklanan ve Mayıs ayında tahliye edilen Zekeriya Şengöz, arkadaşları, yakınları, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat karşıladı.

Fahri Memur, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecini hatırlatarak, şunları söyledi:

“28 Şubat süreci… Bu süreci kimilerimiz içeride yaşadı, kimilerimiz dışarıda bu sürecin eziyetlerini çekti. Bize düşen de Zeki baba ile bana düşen de bu eziyeti içeride çekmekmiş, çektik ve çıktık. Hamdolsun bir sıkıntımız yok. İçeride de dışarıda da olsak bu eziyeti çekecektik. Bize düşen içeride çekmekmiş. Kimseye karşı da bir kinimiz, öfkemiz yok ama bu Müslümanlara, insanlarımıza bu zulmü reva görenlere de hakkımızı helal etmiyoruz. Biz onları Allah’a havale ediyoruz. Bazı zavallıların dediği gibi ‘ocaklarına ateş düşsün’ de demiyoruz ama sadece Allah, müstahaklarını versin, diyoruz. Neyi hak etmişlerse Allah onu versin.”

Memur, bir gazetecinin özgürlüğüne kavuştuğunu ifade ederek, duygularını sorması üzerine, “Özgürlüğe kavuşmak… Özgürlüğü ben farklı tanımlıyorum, farklı anlıyorum. Özgürlük, Yaradan’a kul olmaktır. Yaratılmışlara kul olmaktan kurtulup Yaradan’a kul olmaktır. O anlamda biz içerideyken de özgürdük. Hatta dışarıdan daha da özgürdük, diyebilirim” dedi.

BÜTÜN MİLLETİ SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUZ

Zeki Baba olarak da bilinen Zekeriya Şengöz de artık önlerine bakacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

“28 Şubat sürecinde bir sıkıntı yaşadık ama bütün Müslümanlar ve bütün sağduyulu insanlar tecrübe edindi. Şimdi bundan sonrası için toplumsal sağduyuyu hep beraber, birlikte onarmanın, tamir etmenin, ihya etmenin yollarını arayacağız ve bu hususta da kararlıyız. Güneydoğu’daki kardeşlerimiz, halkların büyük bir kısmı sağlıklı bir şekilde barış ve özgürlüklerine kavuşacaklar ve kavuşmak üzeredirler. Şu andan itibaren bütün vatandaşlarımızın üzerine düşen bu barış sürecini ciddi bir şekilde değerlendirmeleri ve buna kafa yormaları ve bu hususta sağduyuya çağırmaları ve yapılacak herhangi bir yağma, talan ve halkın özgürlüklerine müdahale olabilecek her türlü şeyden kaçınmaları gerekiyor.”

Zekeriya Şengöz de 27 Mayıs 2014 tarihinde yine Malatya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’nde devam eden tutukluluğundan kurtulmuş ve tahliye edilmişti.

Fahri Memur, konuşmaların ardından kendisini bekleyen ailesinin yanına gitti. Çocuklarına sarılan Memur, “Abdulvahap, işte şimdi lise 3’e gidiyor. İşte bu süreci hep birlikte yaşadık. Bizden çok dışarıdakiler yaşadı. Biz ceza çekmedik. Cezayı dışarıdaki 80 yaşındaki ana çekti. Cezayı bu çocuklar çekti. Yanlarında olmamız gerekirken…” ifadesini kullandı.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107