‘Türkiye’deki otel fiyatlarında ani artış beklenmiyor’

Reel Sektör
Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’ye tatil fiyatlarının 2019 yazında bu yaza kıyasla yüzde 30-50 oranında artabileceğini söylemişti. Lomidze, bu durumun Türkiye’...
EMOJİLE

Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’ye tatil fiyatlarının 2019 yazında bu yaza kıyasla yüzde 30-50 oranında artabileceğini söylemişti. Lomidze, bu durumun Türkiye’ye yönelik taleplerin artmasından kaynaklandığını ifade etmişti.

 

RIA Novosti’ye konuşan Ayık, durumun yılda yıla değişiklik gösterdiğini ve her şeyde olduğu gibi tur paketlerinde de fiyatların yükseldiğini dile getirerek 2017 ilâ 2018 yılları arasında sadece yüzde 5-10 oranda gerçekleşen fiyat farkını örnek gösterdi. Böylelikle 2017’nin de turizm sektörü için başarılı bir yıl olmasına rağmen 2018’de fiyat artışın sembolik olduğunu söyleyen TÜROFED Başkanı, önümüzdeki yıl uçak ve gezi turları gibi bazı hizmetlerde küçük bir fiyat artışın olabileceğini ifade etti. Ayık, yüzde 30-50 gibi astronomik fiyat artışın gelecek yaz kesinlikle olmayacağını vurguladı.

Türk turizm endüstrisi temsilcilerinin hiçbir zaman her ne pahasına olursa olsun kâr peşinde koşmadığını kaydeden Ayık, Türkiye’ye tur fiyatlarının 2019’da maksimum yüzde 5-10 oranında artacağını söyledi.

 

 

Kaynak: Sputnik