Konut Fiyatlarında Zam Sinyali

Reel Sektör
Emlak Uzmanı Salim Taşcı, demir fiyatlarındaki artışın konut fiyatlarındaki artışı yüzde 10’dan fazla etkileyeceğini belirterek, inşaat sektörünün ekonomi içinde lokomotif görevi üstlendiğini, b...
EMOJİLE

Emlak Uzmanı Salim Taşcı, demir fiyatlarındaki artışın konut fiyatlarındaki artışı yüzde 10’dan fazla etkileyeceğini belirterek, inşaat sektörünün ekonomi içinde lokomotif görevi üstlendiğini, bu yüzden demir fiyatlarındaki artışın mutlaka kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

Emlak Uzmanı Salim Taşcı, artan demir fiyatlarının emlak sektörüne nasıl yansıyacağını değerlendirdi.

Taşçı, son bir yıl içinde yüzde 5’i aşan enflasyon ve yüzde 10’a varan işçilik maliyetlerine bir de yüzde 20’yi bulan petrol fiyatlarındaki artış eklendiğinde, demir fiyatlarında da belli bir artış beklendiğini, ancak, artışın yüzde 45’e varmasının izahının zor olduğunu ifade etti.

Yine son bir yıl içinde dolardaki artışın yüzde 10’u bile bulmadığına dikkat çeken Salim Taşcı, demir fiyatlarındaki artışı spekülatif olarak yorumladı.

Taşcı, inşaat sektörünün önünü görebilmesi için fiyatların piyasa koşullarına inmesi gerektiğini vurguladı. Başlı başına demir fiyatlarındaki artışın bile konut fiyatlarındaki artışı yüzde 10’dan fazla etkileyeceğini savunan Salim Taşcı, inşaat sektörünün ekonomi içinde lokomotif görevi üstlendiğini, bu yüzden demir fiyatlarındaki artışın mutlaka kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

ANKA