Türkiye 13 üye ile mukayese edilemez

Dünya Ekonomisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İktisadi Kalkınma Vakfı’nın (İKV) toplantısında Türkiye-AB ilişkilerinin 50. yılı konulu toplantıda konuştu. Avrupa Birliği’ne seslenen Erdoğan, iktidar...
EMOJİLE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İktisadi Kalkınma Vakfı’nın (İKV) toplantısında Türkiye-AB ilişkilerinin 50. yılı konulu toplantıda konuştu. Avrupa Birliği’ne seslenen Erdoğan, iktidara geldiği günden bu yana geçen 12 yıl içinde AB’ye alınan 13 üye ile ilgili ‘Türkiye ile mukayese bile edilemez’ yorumunu yaptı.

 

Erdoğan; ‘’12 yıl önce hiçbir fasıl neredeyse açılmamıştı. Ve hiçbir fasıl açılmadığı halde bir mücadele başlattık. O zamanlar 15 üyeydi. Sonra 13 üye alındı. Bunların hiçbirinin de Türkiye ile mukayese edilecek hiçbir yanı yoktur. Tamamen bu alınanlar siyasi kararla alınmışlardır.’‘ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları:

-Avrupa Birliği yolu tek başına yürülmez. El birliğiyle, gönül birliğiyle bu uzun yolu sürdüreceğiz.

– Türkiye olarak her fırsatta AB üyeliğine stratejik bir düzeyden bakıyoruz.Gerekirse Kopenhag siyasi kriterlerinin adını Ankara kriterleri olarak değiştiririz.

”TAMAMEN KEYFİ SEBEPLERDEN”

– Türkiye’nin önünü kesmek için olmadık yollara başvurdular. Neler demediler ki? İmtiyazlı ortaklık, Türkiye’nin inancı bizimle uyumlu değil…Müzakere sürecinde bizi ilerleme kaydedelim diye çırpınırken haritada Avrupa Kıtası’nı gösterdiler. TMadem önem veriyorsun, bir an önce fasılları aç ki, Türkiye dönüşüm gerçekleştirsin. Ankara’da Nabucco ile sözleşmeleri imzaladık. Buna rağmen parasal sorunu çözmesi gereken AB bu sorunu çözememiştir.

AB TÜRKİYE İLE HAREKET ETMEK MECBURİYETİNDE

– Türk akımına AB ülkesi hayır deyince Rusya Federasyonu geldi bizimle konuştu biz de değerlendirebiliriz dedik ve görüşüyoruz.

– Bölgedeki hadiseler ve tehditler karşısında Türkiye ve AB beraber hareket etme mecburiyetinde. Bizim yeni Türkiye hedefimiz asla AB’den ayrı değildir.

– Bu arada sanat dünyamızın acı kaybı Zeki Alasya’ya rahmet temennilerimi sunuyorum.