Bir Yılda 44 Milyon İnsan Fakirleşti

Dünya Ekonomisi
Zoellick, geçen yıla kıyasla gıda fiyatlarının yüzde 36 arttığını ve 44 milyon insanın daha yoksullaştığını kaydetti. IMF-Dünya Bankası bahar toplantıları çerçevesinde basına açıklamada bulunan Zoelli...
EMOJİLE

Zoellick, geçen yıla kıyasla gıda fiyatlarının yüzde 36 arttığını ve 44 milyon insanın daha yoksullaştığını kaydetti.

IMF-Dünya Bankası bahar toplantıları çerçevesinde basına açıklamada bulunan Zoellick, gıda fiyatlarının Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde krizin bir nedeni olmasa da şiddetlendirici bir faktör olduğunu ifade ederek “Gıda fiyatlarındaki yüzde 10’luk bir artış 10 milyon, yüzde 30’luk bir artış ise 34 milyon kişiyi daha yoksulluğa itiyor” dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn ise küresel ekonomide düzelmeye karşın belirsizliğin hâlâ sürdüğünü söyledi. Küresel ekonominin önündeki tehditlerden biri olarak da işsizliği gösteren Kahn, gelişen ekonomileri tehdit eden en önemli unsurun aşırı hızlı büyüme olduğunu dile getirdi.

Tüketicilerden G20’ye mektup

Öte yandan Dünya Tüketiciler Birliği mektubu, bugün Washington’da bir araya gelecek G20 ülkeleri liderlerine verilmek üzere imzalandı. Mektupta, yapılan toplantının finans kuruluşları tarafından acımasızca sömürülen tüketicilerin mali alanda korunması için bir fırsat olduğu dile getirildi.

AA