“Memuru enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyiz”

Dünya Ekonomisi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , hiçbir dönem memuru enflasyona ezdirmediklerini en fazla zammın kendi hükümetleri döneminde yapıldığını söyledi.   Bakanı Şimşek, "Biz memura enflasyondan daha ...
EMOJİLE

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , hiçbir dönem memuru enflasyona ezdirmediklerini en fazla zammın kendi hükümetleri döneminde yapıldığını söyledi.
 
Bakanı Şimşek, "Biz memura enflasyondan daha fazla zam veriyoruz. Memurlara yaptığımız teklif sonrasında en düşün memur maaşı 1757 lira olacak. Eskiye oranla memura bütçe denn daha fazla pay veriyoruz. Eskiden memura bütçeden yüzde 18 pay verilirken günümüzde bu oran yüzde 30 civarındadır. Bize diyarlar ki zam oranını yüzde 1 artırsanız ne olur? Bu oranda bir artış yapmak bütçede 4.3 milyar dolar açığa neden oluyor. Bu da bizim borçlanmamıza yani 75 milyon insanımızın borçlanması anlamına geliyor. Biz bu işte dengeli gidelim diyoruz. Vergileri arttırmak istemiyoruz. Biz bu olayın masada çözülmesini istedik ama onlar işi sokağa taşıdı.

Hiç kimse Yunanistan’nın İtalya’nın ve İspanya’nın ekonomik çöküş yaşayacağını düşünmüyordu. Bizim de onların düştüğü duruma düşmemiz için tedbiri elden bırakmamamız lazım." dedi.