Kriz Yunanistan’da Koltuk Devirdi

Dünya Ekonomisi
  İşte Papandreu’nun o konuşması; NEDEN İSTİFA ETTİM Eğer bir sorunla yüzleşilecekse bunu hep birlikte yapacağız. Böylece hem bölgemizde hem ülkemizde birlik oluşturmuş olacağız. En başında...
EMOJİLE

 

İşte Papandreu’nun o konuşması;

NEDEN İSTİFA ETTİM
Eğer bir sorunla yüzleşilecekse bunu hep birlikte yapacağız. Böylece hem bölgemizde hem ülkemizde birlik oluşturmuş olacağız. En başından beri belli olan birşey vardı. Bu bahsettiğimiz anlaşmayı yapmak için bir program oluşturmak zorundaydık. Özellikle de demokrasimizin sağlamlığını yapacak bir program olmalıydı. Hiçbir şey bizim ulusal birliğimizin önüne geçemez. Bu kararı alış nedenim, yeni bir siyasi medeniyet oluşturmak.

EURO BÖLGESİNDE KALMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ
Bugün siyasette güçlerimizi birleştireceğiz. Yunan halkını temin ederim ki yapılması gereken herşey yapılıyor. AB’de bulunmamız için gereken herşey yapılıyor ama aynı zamanda yunan halkının bugüne kadar gösterdiği bütün fedakarlıkların bütün bu fedakadarlıkların karşılanması için de gerekenler yapılıyor. Yeni hükümet bu anlaşma sonucunda bir yol haritası ile yürüyecek ve bunu halkın desteği ile yapacak. Euro bölgesinde kalmak için elimizden geleni yapacağız.

Öncelikle, bu anlaşmanın sağlanması uygulanması büyük önem taşıyor. Tüm taraflar, bundan sonraki ödemenin alınabilmesi için gerekenleri yapacak, müzakerelerin başlamasını sağlayacak. Bütün bu değişikliklerin uygulanması gerekecek. Tüm sorunların çözümünde yatanlar bunlar. Sorunlara bakacak olursak belirsizlik.

REUTERS’İN İDDİASI
Uluslararası haber ajansı Reuters, iktidar ve ana muhalefet liderlerinin, yeni başbakan için Filipos Petsalnikos ismi üzerinde anlaştığını açıkladı.

PAPANDREU-PAPULYAS GÖRÜŞMESİ ERTELENDİ

 Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada Başbakan Papandreu’nun Cumhurbaşkanı Karolas Papulyas ile yapacağı görüşmenin akşam 7’ye ertelendiği bildirildi.

Yunanistan devlet televizyonu ERT ise Papandreu’nun "kısa bir süre içinde" bir açıklama yapacağını duyurdu. Ancak açıklamanın saati ya da içeriği konusunda detay verilmedi.