İşin Cazibe Merkezi: Çin

Dünya Ekonomisi
Çin son yıllarda hızlı gelişen ekonomisine paralel olarak bazı kentlerinde özellikle yabancılar için yeni iş fırsatları oluşturuyor ve cazibe merkezi haline geliyor. Çin’in ekonomi başkenti Şang...
EMOJİLE

Çin son yıllarda hızlı gelişen ekonomisine paralel olarak bazı kentlerinde özellikle yabancılar için yeni iş fırsatları oluşturuyor ve cazibe merkezi haline geliyor.

Çin’in ekonomi başkenti Şanghay dışarıdan gelen Çinliler ve yabancılar açısından ülkedeki en büyük ikinci nüfusa sahip kent olarak dikkati çekerken, yetkililer kentte yaşayan yabancıların yüzde 27,3’ünün yeni iş imkânları için geldiğini kaydediyor.

Şanghay İstatistik Bürosu yaptığı araştırmaya göre 2010 yılında kente 104 bin 300 yabancının kısa ya da uzun dönem iş imkânları için geldiği belirtildi.

Şanghay İş ve İşçi merkezi yöneticisi Sun Haodı Şanghay’a çalışmak için gelen yabancıların sayısının son dönemde hızla arttığını söyledi ve ekonominin bu hızla gitmesi durumunda yakın gelecekte daha da çoğalacağını savundu.

Araştırmada göre kentte en uzun kalan yabancıların ülkeleri Güney Kore, Malezya, Singapur, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya ve Kanada olarak belirtiliyor.

Trt.net.tr