Artık Bankacılık İşlemlerinde Online Kredi Tercih Ediliyor

Dünya Ekonomisi
  Teknoloji her geçen yeni bir sürpriz ve yenilik ile hayatımızı kolaylaştırmaya devam ederken, özellikle bazı sektörlerin buna daha çabuk ayak uydurup adapte olduğunu görmekteyiz. Bu sektörlerin...
EMOJİLE

 

Teknoloji her geçen yeni bir sürpriz ve yenilik ile hayatımızı kolaylaştırmaya devam ederken, özellikle bazı sektörlerin buna daha çabuk ayak uydurup adapte olduğunu görmekteyiz. Bu sektörlerin başında ise; hiç şüphe yok ki bankacılık ve finans sektörü ilk sırayı çekiyor diyebiliriz. Her geçen gün şubesiz bankacılık anlayışının daha fazla kabul ediliyor olması, beraberinde tüm bankacılık işlemlerinin online olarak yapılabilir hale gelmesini sağlıyor. Son dönemde bu furyanın en ön plana çıkan bankacılık işlemlerinden birisi de online krediler olmuş durumda…

 

Online Kredi Nedir Nasıl Alınır

Bankaların özellikle kredi notu uygulamasının hayata geçirilmesi sonrasında, risk düzeylerini daha iyi belirleyebilmeleri sayesinde online kredi tahsisinin önü açılmış, sadece internet bir kaç bilgi girilmesi ve yine ilgili kredi sözleşmelerinin online ortamlarda kabul edilmesi sayesinde, tüketicilere anında kredi tahsis edilmekte, hemen akabinde ise ilgili kredi meblağı kişilerin banka hesabına aktarılmaktadır. Böylelikle kredi başvuru ve sonuçlandırılması aşamalarının tamamı online sistem üzerinden gerçekleştirilmiş olacaktır.

 

Şubeye Gitmeye Gerek Kalmıyor

Online kredi başvuruları konusunda bankalar; ilk etapta sadece mobil bankacılık, internet bankacılığı, internet sitesi gibi kanallardan başvuru almakta ve bu başvurular sonrasında da kişilere SMS ya da farklı ortamlardan bilgilendirme için geri dönüş yaparak şubeye davet etmekteydi. Ancak bankalar bu konuyu bir ileri aşamaya taşıyarak, kişilerin ilgili şartları taşıması halinde kredi onayı sonrasında kredi tutarını direkt olarak tüketicilerin hesabına yatırmaya başladı. Böylelikle, tüketiciler, bankaya gitmeden kredi başvurusu yaparak, onaylanan kredi miktarlarını banka hesaplarına alabiliyor.

 

Belge Gerekmiyor

Bankaların online kredi başvurularını incelerken herhangi bir gelir belgesi talep etmediğini de görmekteyiz. Burada bankaların dayandığı nokta ise tüketicinin kredi notu oluyor. Kredi notu iyi durumda olan tüketiciler, herhangi bir sorun yaşamadan ve belge sunmadan kredilerini hesabına alabiliyor. Ancak bazı durumlarda bankaların ilave belge talep edebileceği yönünde haklarının saklı olduğunu da unutmamak gerekiyor.

 

Sözleşmeler Online Ortamda İmzalanıyor

Online kredi başvurularında; tüketiciler, cep telefonu ile ya da farklı yöntemle kimlik doğrulaması yaptıkları için kredi sözleşmeleri de online ortamlarda kabul ediliyor. Kredi sözleşmesini okudum ve kabul ettim şeklinde bir onay vermeniz, kredi sözleşmenizi imzaladığını anlamına geliyor. Tıpkı yazılı bir sözleşmeyi imzalamanız gibi elektronik ortamda imzalayacağınız bu sözleşmelerinde hukuki yaptırımlarının aynı olduğunu unutmamak gerekiyor.

 

Online Kredi Ne Kadar Sürede Onaylanır

Bu noktada kredi onay süreci bankadan bankaya farklılık arz edebilmekle birlikte; genel itibariyle çoğu bankanın bu işlemleri anında tamamladığını söyleyebiliriz. Tüm süreci hesaplayacak olursak, sorunsuz bir kredi notuna sahip olan kişinin online kredi başvuru süreci ortalama 5 – 10 dk arasında tamamlanacak ve kredi onayı ile birlikte ilgili miktar hesabına yansıtılacaktır.

Şubeye Gitmeden Online kredi ve kredi kartı başvurusu ile ilgili daha detaylı bilgi için https://onlinekrediler.net adresini ziyaret edebilirsiniz.