Topuklu giyemediği için tazminat kazandı

Olaylar
İngiltere’de bir mahkeme eski bir güzellik keliçesinin geçirdiği kaza sonrasında topuklu ayakkabı giyememesini mağduriyet olarak kabul etti ve davacıya 18,000 sterlin tazminat ödenmesine hükmett...
EMOJİLE

İngiltere’de bir mahkeme eski bir güzellik keliçesinin geçirdiği kaza sonrasında topuklu ayakkabı giyememesini mağduriyet olarak kabul etti ve davacıya 18,000 sterlin tazminat ödenmesine hükmetti.
Fiona Dickie, 24, otomobiline başka bir aracın çarpması sonucunda sırtından yaralanmıştı.
Dickie, 2009 yılında geçirdiği kazadan sonra 2010 yılında güzellik yarışmasını kazanarak Miss Edinburgh oldu.
Ancak, kazadan sonra oluşan bel ağrıları yüzünden hayır kurumu etkinliklerine katılamadığını da ifade ettiği davayı diğer aracın sürücüsü Mohammadreza Khandani aleyhinde açtı.
Khandani’nin kusurlu olduğuna karar duruşması öncesinde halihazırda hükmedilmişti.
Fiona Dickie’nın avukatları 20,000 sterlinin hemen altında bir rakam talep ederken, Mohammadreza Khandani’nın avukatları ancak 3,500 sterlin ödeyebileceklerini beliriyordu.
İki sene önceki kaza
Kaza, 10 Nisan 2009 tarihinde gece yarısından hemen sonra Edinburgh’daki Güney Clerk Sokağında, Fiona Dickie çalıştığı bir tanıtımdan eve dönerken yaşandı.
Kazadan sonra eve giden Dickie, daha sonra acil servisi aradığında aile doktoruna yönlendirildi ve daha sonra sıklıkla fizik tedavisi gördü.
Dickie’ye daha sonra kronik sırt ağrısı teşhisi konuldu.
Hakimin mütalası
Hakim Reid, Dickie’nin şikayetlerini abarttığını sanmadığını ve bel ağrıları yaşadığına inandığını söylerek, bel ağrılarına rağmen hala işine ve hayatına yönelik takdire şayan bir tavrı olduğunu belirtti.
Davacının, hasta rolü yapan ya da şikayetinden dolayı en çok tazminatı almaya çalışan biri olmadığını ifade eden hakim Reid, Dickie’nin kazadan bu yana günlük yaşamında daha dikkatli olması gerektiğini ve sakin bir yaşam tarzının olduğunu söyledi.
Fiona Dickie’nin hala topuklu ayakkabı giyebildiğini ancak bir sonraki gün yoğun ağrılar çektiğini açıklayan hâkim Reid, davacının bu tavrından dolayı eleştirilmesi değil takdir edilmesi gerektiğini ekledi.

BBC Türkçe