The Stream, Ramesh Srinivasan’la sosyal medyanın Mısır’daki gerçek rolü ile ilgili etnografik araştırması hakkında bir röportaj yaptı.
Mısır’da birkaç hafta süren etnografik araştırmaların sahibi Ramesh Srinivasan, Kaliforniya Üniversitesi’nde Bilgi Araştırmaları’nda çalışan bir asistan profesör. Öncelikle, Mısır’daki gösterilerde sosyal medyanın rolünü inceliyordu ve çıkardığı sonuçları blogunda şöyle yayınladı: “Karşılaştığım sendikacılar, konuştuğum taksi şoförleri ve işçiler, ve Mısır’da ziyaret ettiğim kırsal alanlar beni, ne sosyal medya teknolojilerinin ne de onlari kullanan gençliğin; insanların yaşamın her kesiminden sokağa çıktığı yerde bir devrime sebep olduğuna ya da öncülük ettiğine inandırdı.
SOSYAL MEDYA ETKİLİ AMA TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL
Sosyal medya gösteriler üzerinde etki sahibi iken Ramesh, geleneksel teknikleri kullanan organizatörlerin gücü üzerinde yeterli odak olmadığına dikkat çekti.
"Kitleleri bir araya getirebilen, sokaklara dökebilen insanlar var ve onlar basını, bu işi yapmakta kullanılacak para kaynağını ve bu tip desteklerin hepsini etkileyebilir” diyen Srinivasan, sanal ve gerçek dünyalar arasında bağlantı kurmanın işe yaradığını çünkü zaten mevcut rejimin değişmesi fikri etrafında birleşmiş bir kitlenin önceden var olduğunu söyledi.
"Halen, Silahlı Kuvvetler Üstün Konseyi’ne karşı sokak mantığı ve sosyal medya ile birlikte işleyen bir uyum var. Ama farklı pozisyonlar için çözüm üretme fikri ve konsensüs geliştirme bugün Mısır’da kocaman bir sorun” diye de ekledi.
Ntvmsnbc