Kayıp uçaktan hiçbir ize rastlanamadı

Olaylar
Hindistan donanmasının, 8 Mart’ta Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’in başkenti Pekin’e gitmek üzere 227 yolcusu ve 12 mürettebatıyla havalandıktan...
EMOJİLE

Hindistan donanmasının, 8 Mart’ta Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’in başkenti Pekin’e gitmek üzere 227 yolcusu ve 12 mürettebatıyla havalandıktan kısa bir süre sonra kaybolan uçağın bulunmasıyla ilgili Andaman Denizi’nde yaptığı arama çalışmalarında şimdiye kadar herhangi bir bulguya ulaşılamadı.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, üç gündür Hint donanmasının koordinasyonluğunda çok sayıda gemi ve helikopterin katılımıyla Andaman Denizi ve Bengal Körfezi arasındaki yaklaşık 250 bin metrekare alanda devam eden geniş çaplı arama çalışmasında uçakla ilgili bir ize rastlanmadığı belirtildi.

Açıklamada, Bangladeş’in de katıldığı arama çalışmalarının Bengal Körfezi’ne doğru genişletilerek devam ettiği kaydedildi.

Bangladeş Başbakanı Sheikh Hasina ise Bengal Körfezi’ndeki arama çalışmalarına 2 firkateyn ve 2 helikopter ile katıldıklarını kaydetti.

Malezya Başbakanı Necip Rezak, uçağın, hava kontrolüyle iletişiminin kesildiği ilk bölge olan Güney Çin Denizi’ndeki çalışmaların sona erdiğini, bundan sonraki çalışmaların Hint Okyanusu’nda yoğunlaşacağını ifade etmişti.

Boeing 777 yolcu uçağının 8 Mart’ta Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’in başkenti Pekin’e gitmek üzere 227 yolcusu ve 12 mürettebatla havalandıktan kısa bir süre sonra kaybolmasından bu yana çeşitli iddialar ortaya atılıyor. 

Kaybolmadan önce son kez Güney Çin Denizi üzerinde görülen uçağın, batıda Malakka Boğazı’na doğru rotasını değiştirdiği ileri sürülmüştü. 

Güney Çin Denizi’ndeki yaklaşık 92 bin kilometrekarelik alanda yapılan arama çalışmaları, 12 ülkeden 42 gemi, 39 uçak ve çok sayıda görevlinin katılımıyla devam ediyor. Çalışmalara katılan ülkeler arasında Avustralya, Vietnam, Çin, Endonezya, Tayland, ABD, Yeni Zelanda, Singapur, Filipinler, Japonya ve Brunei bulunuyor.