İslamofobik cinayeti görmeyen BBC’ye protesto

Olaylar
İngiliz yayın kurumu BBC, ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde önceki gün uğradıkları silahlı saldırıda 3 Müslüman gencin öldürülmesine yeteri kadar yer vermediği gerekçesiyle protesto edildi. R...
EMOJİLE

İngiliz yayın kurumu BBC, ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde önceki gün uğradıkları silahlı saldırıda 3 Müslüman gencin öldürülmesine yeteri kadar yer vermediği gerekçesiyle protesto edildi.

“Irkçılığa Karşı Dur” isimli kampanyayı yürüten grup tarafından düzenlenen gösteri için protestocular, başkent Londra’daki BBC Genel Merkezi önünde toplandı.

BBC’yi, 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed’in Chapel Hill kasabasındaki Kuzey Carolina Üniversitesi yerleşkesi yakınında bulunan evlerinde öldürülmesiyle ilgili “sessiz” kalmakla suçlayan göstericiler, “Müslümanları terörist olarak göstermeyi durdurun”, “Müslümanların yaşamları da önemlidir” yazılı çeşitli pankartlar taşıdı. Göstericiler ayrıca, “İslamofobiye hayır”, “İslamofobi gitmeli” gibi sloganlar attı.

Protestoyla ilgili açıklama yapan gösterinin organizatörü Sabby Dhalu, 3 gencin öldürülmesinin “nefret suçu” olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Müslüman toplumun üyelerinin sürekli saldırganlar olarak gösterildiğini, ancak terörizm kurbanı olarak gösterilmediğini” kaydetti.

Dhalu, İngiliz basınının geçen ayki Paris saldırılarına yayınlarında geniş yer verdiğini anımsatarak, “3 Müslüman gencin öldürülmesiyle ilgili medyanın yayın yetersizliğinden dolayı üzüldük. Bugün burada yüksek sesle, ‘Müslümanların yaşamları da önemlidir’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

 Londra merkezli “Faşizme Karşı Birleş (UAF)” isimli grubun yetkilisi Weyman Bennett de, “Müslüman toplumla dayanışma içersinde olmalıyız, bugünün günah keçileri onlar” dedi.

Bu arada, BBC geçen yaz da İsrail’in Gazze saldırıları sırasında “tek taraflı yayın yapmakla” eleştirilmişti. Kurumun önünde toplanan onbinlerce kişi, BBC’nin yayın politikasına tepki göstermişti.