Yetkililer, bununla birlikte, saldırının gizliliği olmayan bir alanı etkilediğini açıkladı.
Adı verilmeyen bir yetkilinin ABD medyasında aktarılan açıklamasında, var olan verilerden herhangi birinin zarar gördüğüne ya da ortadan kaybolduğuna ilişkin bir belirti bulunmadığı söyleniyor.
Washington Free Beacon adlı grup pazar günü yaptığı açıklamada, Pekin yönetimiyle bağlantılı olan internet korsanlarının Beyaz Saray’ın Askeri Dairesi’ne giriş yaptığını duyurmuştu.
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, saldırının Çin kaynaklı olup olmadığını düşünüp düşünmedikleri konusunda birşey söylenmedi.
Beyaz Saray, bunun yerine "zıpkınla av" denilen bir tür saldırıdan söz etti.
Bu saldırı türünde, gerçek bir yazışma izlenimi veren elektronik postaların zararlı bir internet sitesine bağlantı vermesi ya da iliştirilmiş olarak böyle bir dosya taşıması söz konusu oluyor.
İzni olmadığı için adını vermeden açıklama yapan yetkili "Bu tür saldırıların sık yaşanmadığını ve gerekli önlemlerin alındığını" söylüyor.
ABD’nin İnternet Savunması İstihbarat Birimi Başkanı geçen hafta Reuters’e yaptığı açıklamada, Çinlilerin karıştığı iddia edilen korsanlık faaliyetlerinin Savunma Bakanlığı Pentagon’un da aralarında bulunduğu ABD yönetim dairelerinde artan oranda endişe yarattığını söylemişti.
Amiral Samuel Cox "Bu kişiler Savunma Bakanlığı’na düzenli olarak yöneliyor" dedi.
Çin ile ilgili benzer bir suçlamayı 2011 yılında Google da yapmış; Çin bağlantılı korsanların aralarında ABD’li yetkililer ile askeri personelin de bulunduğu kimi yüzlerce kişinin Gmail hesaplarına girilmek istendiğini duyurmuştu.
ABD istihbarat yetkilileri geçen sene, ilk kez kamuya açık olarak, Çin hakkında suçlama getirmiş ve Çin’in ABD’ye ait yüksek teknoloji verilerini çalmak için aralıksız olarak girişimlerde bulunduğu iddia etmişti.
BBC Türkçe