İşitme engelliler için akıllı telefon uygulamaları

Cep Telefonu
 Son yıllarda geliştirilmiş bazı uygulamalar sayesinde işitme sorunu yaşayanların engelleri biraz olsun azalmakta. Üstelik bu uygulamaların birçoğu da ücretsiz. DRAGON DICTATION:Dragon Dictation,...
EMOJİLE

 Son yıllarda geliştirilmiş bazı uygulamalar sayesinde işitme sorunu yaşayanların engelleri biraz olsun azalmakta. Üstelik bu uygulamaların birçoğu da ücretsiz.

DRAGON DICTATION:Dragon Dictation, konuşmaları yazıya döken bir uygulama. Aralarında Türkçenin de olduğu 30’dan fazla dili destekliyor. Ücretsiz olan uygulamayı kullanmak oldukça kolay. Yapılması gereken konuşma esnasında uygulamanın ortasındaki kırmızı düğmeye basmak, metni kaydetmek ve sonrasında da bitir tuşuna basmak. İsterseniz, ayarlar kısmından konuşmanın bittiğinin otomatik olarak algılanmasını da sağlayabiliyorsunuz.

iOS: http://bit.ly/1423jf4

SPREAD SIGNS:iOS ve Android cihazlar için geliştirilen bu uygulama, bir işaret dili sözlüğü. Uygulama Türkçe dahil 20’den fazla dili destekliyor ve 200 binden fazla kelime çevirisine sahip. Ücretsiz olan bu uygulama European Sign Language Centre adlı sivil toplum kuruluşu tarafından geliştirilmiş.

iOS: http://bit.ly/17omlcN

Android: http://bit.ly/14aTuqb

GOOGLE HANGOUTS:Google Hangouts video servisi işaret diliyle konuşmak için oldukça başarılı bir uygulama. Ama bunun yanında iki ekstra özelliği daha bulunuyor.

Hangout Captions uygulaması ile İngilizce konuşmaları yazıya dökebiliyorsunuz. https://hangout-captions.appspot.com

Google’ın geliştirdiği bir eklenti ile Google Hangouts konferansında işaret dili tercümanı için ayrı bir pencere açmanız mümkün

http://bit.ly/19PRSWZ

TEDiSUB: TED konuşmaları, teknoloji, eğlence ve tasarım alanında dünyanın önemli isimlerinin bir araya getirildiği muazzam bir arşiv. TEDiSUB uygulaması sayesinde artık mobil cihazımızdan da TED konuşmalarını alt yazılı olarak takip etmek mümkün. 0.99 dolardan satışa sunulan uygulama şimdilik sadece iOS cihazlar için geliştirilmiş.

VIBETUNES:İlk olarak Cartagena Müzik Festivali için geliştirilen bu ilginç uygulama ile akıllı telefonunuz, şarkıların yaydığı frekansa uyumlu olarak titreşiyor. Böylece müzik eserini duyamasanız bile biraz olsun hissedebiliyorsunuz. Android için geliştirilmiş bu uygulama cihazınızdaki tüm şarkıları titreşime çevirebiliyor. Uygulama ücretsiz.

Android: http://bit.ly/1a1LK1z

VİDEO KONFERANS UYGULAMALARI: Google Hangouts’un yanında, Skype, Facetime, ooVoo, Tango, Fring, Qik, WeChat gibi uygulamalar yardımıyla internet üzerinden ücretsiz video konferans yapabilir ve işaret diliyle konuşabilirsiniz.

Detaylı bilgi: http://bit.ly/1adYph4

Zaman