Solucanlar Bilime Katkı Sağlıyor

Bilgisayar
Bir milimetre uzunluğunda ve toplam bin hücreye sahip "Caenorhabditis elegans" türü solucanın, kaloriyi kısıtlama ve ensülin alıcısına ket vurma gibi bazı değişiklikler yaparak, hafızasını g...
EMOJİLE

Bir milimetre uzunluğunda ve toplam bin hücreye sahip "Caenorhabditis elegans" türü solucanın, kaloriyi kısıtlama ve ensülin alıcısına ket vurma gibi bazı değişiklikler yaparak, hafızasını güçlendirebildiği ortaya çıktı.

"Plos Biology" dergisinde bu ay yayımlanan bir araştırmada, bilim adamları, kısa zaman önce bu yöntemi kullanarak yaşam süresini 2 katına çıkarabilen hayvanın, hafızasını da aynı şekilde güçlendirebildiğini belirttiler.

Bilim adamları, solucanı beslerken metil etil keton koklattı. Kokuyu en az 24 saat hatırlayan solucanın, yiyeceğe giden yolu bulabildiği görüldü.

Sadece yaşamının son döneminde, kalori kısıtlaması yaparak bu hayvanın hatırlama süresini 24 saatin üzerine çıkarabildiğini belirleyen bilim adamları, ensülin alıcılarına ket vuran yaşlı solucanın öğrenme becerisini de artırdığını vurguladılar.

Solucan, sağlıklı yaşam süresinin nasıl uzatılacağını araştıran bilim adamlarına ışık tutuyor. Araştırmalar, fare ve maymunlar üzerinde de devam ediyor.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107