PiPad’in kalbinde mini bilgisayar RaspBerry Pi bulunuyor. Tabletin kasasında karbon fiber ile tahta kullanan Michael Castor, üreticilerin her gün yeni tablet bilgisayarlar geliştirdiğini ancak, her ne kadar daha ince ve daha hafif olsalar da birbirlerine çok benzediklerini düşünüyor. RaspBerry Pi’li tabletini geliştirmeye başlarken, farklı bir şey yapmak istediğini söyleyen Castor, “Kullanışlı, taşınabilir ve Linux tabanlı olan hepsi bir arada bir sistem yapmak istedim” diyor.
pipad-raspberry-pi-tablet-2
Castor’ın tek istediği uçakta dizi ve film izlemek. Ancak PiPad’in kasasız hali uçuş görevlileri tarafından bomba sanılabilir diye tabletine tahta kasa yapmış. Tahtanın altında ise karbon fiber iskelet bulunuyor.
Castor’a göre PiPad’i yaparken karşılaştığı en büyük zorluk; Raspberry Pi gibi 5V ile çalışan, 10,1 inç dokunmatik bir ekran bulmak olmuş. Tablette ayrıca, telefon şarjı ile şarj edilebilen ve 6 saat çalışma süresi sağlayan 10,000 mAh pil kullanmış.
pipad-raspberry-pi-tablet-4
Tüm bunlar Castor’a 350 dolara mâl oldu. Üstelik, PiPad RaspBerry Pi’nin kurucusu Eben Upton tarafından da imzalanmış.
Son olarak, Castor tabletini havaalanı güvenliğinden geçirmeyi başardı ve uçakta tableti ile film izlediği fark edildiğinde, uçuş görevlisinin sevdiği bir filmi izlediği için herhangi bir sorun yaşamadı.