Irak’ın Satılık Çocukları!

Doğal Yaşam
Amerikan işgalinin ardından Irak’ta binlerce aile çocuklarını, bir o kadar çocuk da ailesini, kaybetti. Büyük insanlık dramlarının ve savaş suçlarının işlendiği ülkede, hergün yeni acılar yaşanı...
EMOJİLE

Amerikan işgalinin ardından Irak’ta binlerce aile çocuklarını, bir o kadar çocuk da ailesini, kaybetti. Büyük insanlık dramlarının ve savaş suçlarının işlendiği ülkede, hergün yeni acılar yaşanıyor.

Amerika’nın öncülüğünden bundan 6 yıl önce Irak’ı işgal eden koalisyon güçleri aradan geçen zamanda ülkede ne istikrarı sağlayabildi ne de demokrasi getirebildi. Bombalı terör saldırıları, gıda, temiz su ve ilaç sıkıntısı hergün can almaya de vam ediyor. Ailesini kaybeden Iraklı çocukları bütün bunların yanında bir büyük tehlike daha bekliyor: "Çocuk çeteleri"

 

Son 4 yılda her yıl en az 150 çocuk, çeşitli yollardan yurtdışına çıkarılarak yabancı ailelere satıldı. Çocuk satışının yapıldığı ülkeler arasında Türkiye’nin de adı geçiyor. Diğerleri ise İsveç, Ürdün, Suriye, İsviçre, İrlanda, Portekiz ve İngiltere.

 

Iraklı yetkililerin verdiği bilgiye göre, rüşvetle kimliklerideğiştirilen çocuklar 400 ile 10 bin doları bulan rakamlar arasında satılıyor. Kabus burada da bitmiyor; biraz daha şanslı olan çocuklar, adı geçen ülkelerdeki aileler tarafından evlat edinilirken, diğerleri çocuk pornosu çetelerinin eline düşüyor.