Neden Susarız?

Doğal Yaşam
Susuzluk vücudumuzun sıvıya ihtiyacı olduğunun göstergesidir. Ağırlığımızın % 50 ila % 60’ ının su olmasına rağmen insan vücudunun içeceklere ihtiyacı vardır. Yetişkin bir insan terlemeyle bir g...
EMOJİLE

Susuzluk vücudumuzun sıvıya ihtiyacı olduğunun göstergesidir. Ağırlığımızın % 50 ila % 60’ ının su olmasına rağmen insan vücudunun içeceklere ihtiyacı vardır. Yetişkin bir insan terlemeyle bir günde yaklaşık olarak 600 gr. su kaybeder. Bunun dışında, idrarla kaybedilen su miktarı da l litreye yakındır. Dolayısıyla, kaybedilen bu su miktarını karşılayacak ölçüde su almamız kaçınılmaz bir şeydir.

Beynimizde ‘susama merkezi’ adı verilen bir bölüm vardır. Bu da kanımızdaki tuz miktarına cevap verir. Kandaki tuz miktarında bir değişiklik olunca, bu bölümden boğaza susuzluk mesajları gider. Susuzluk da kanımızdaki tuz miktarında bir değişime bağlı olarak ortaya çıkar. Kanımızda belirli ölçüde tuz ve su vardır. Herhangi bir değişimle tuz miktarının ağır basması, dengenin sağlanması için su ihtiyacı yani susuzluk hissetmemize neden olur.