Kuru Fasulye Gözden Düşüyor mu?

Doğal Yaşam
Kuru fasülye, Türkiye’de çok sevilen bir yemek. Öyle ki, sadece kuru fasülye yapan ve bu yönüyle öne çıkan lokantalar var ve büyük ilgi görüyor. Kuru fasülye meraklıları bu lokantaların daimi mü...
EMOJİLE

Kuru fasülye, Türkiye’de çok sevilen bir yemek. Öyle ki, sadece kuru fasülye yapan ve bu yönüyle öne çıkan lokantalar var ve büyük ilgi görüyor. Kuru fasülye meraklıları bu lokantaların daimi müşterisi, fırsat buldukça bu lokantalara uğruyorlar. Ancak son yıllarda gençlerin kuru fasülyeye ilgisinin azaldığı belirtiliyor. Bunun da sebebi olarak ithal bakliyat gösteriliyor. Türkiye’nin önemli bakliyat firmalardan Reis Tarımsal Ürünler’in AC Nielsen’e yaptırdığı araştırma bu konuda önemli ipuçları veriyor. Reis Tarımsal Ürünler Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis , bu konuda,  “Türkiye, damak tadına en düşkün ülkelerin başında geliyor. Son yıllarda soframıza konulan nohut, pirinç, bulgur ve kuru fasulyenin lezzeti olmadığı için damak tadımız bozuldu” ifadelerini kullanıyor.

KURU FASULYEYİ BİLMİYORUZ

Mehmet Reis, Türkler’in damak tadının değiştiğini ve dışarıya bağımlı hale geldiğini de vurgulayarak, 1214 kişinin katıldığı AC Nielsen araştırmasından çıkan sonuçlarla ilgili şu bilgileri verdi: “Araştırmaya katılanların yüzde 44.7’si kuru fasulye yapmayı bilmiyor. Yüzde 45.1’i bulgur, yüzde 45.9’u nohut, yüzde 46’sı kırmızı mercimek ve yüzde 63’ü barbunya yemeğini yapmayı bilmiyor. Bunlar Türk damak tadının değiştiğini gösteriyor. Hazır ürünlere yönelim damak tadındaki değişimi yansıtıyor.”