Çalışanlar Böyle Stres Atıyor

Doğal Yaşam
Şirketlerin motivasyon eğitimlerine bu kez Uzakdoğu etkisi damgasını vurdu. İş stresini atmak isteyen çalışanların yeni gözdesi sushi kursu oldu Yelken, paintball, dans, ritim derken şirket aktivitele...
EMOJİLE

Şirketlerin motivasyon eğitimlerine bu kez Uzakdoğu etkisi damgasını vurdu. İş stresini atmak isteyen çalışanların yeni gözdesi sushi kursu oldu

Yelken, paintball, dans, ritim derken şirket aktivitelerine bir yenisi daha eklendi. Motivasyonu ve çalışanlar arasındaki bağı güçlendirmek amacıyla yürütülen etkinliklerde yeni trend ‘Sushi kursu.’ Yoğun çalışmanın yarattığı stres ve toplantı yorgunluğunu atmak isteyen çalışanlar gruplar halinde sushi kursunun yolunu tutuyor. Yaklaşık 10 yıldır hizmet veren sushi restoranı Mori tarafından şirketlere sunulan ‘Sushi kursu’ eğitimlerine yazılım, otomotiv, teknoloji ve eğitim gibi çeşitli sektörlerden şirketlerin ilgisi yoğun. Kurslar, Mori Group’un tanınmış şefi Santi Wee tarafından veriliyor. Mori Group işletmeleri sahibi Serhat Gür kursu açma fikrini “İlk başlarda insanlar merakla şefimizin nasıl sushi yaptığını izliyordu. Kurs almak isteyenler olunca düzenli olarak sushi kursu vermeye başladık. Daha sonra bunu şirketlere bir eğitim programı olarak sunduk” şeklinde açıklıyor.

Kursların kaçar kişilik ekipler halinde ve ne zaman yapılacağı şirketlerin taleplerine göre şekillendiriliyor. Ancak grubun büyüklüğüne göre bir sushi yapım kursunun ortalama tamamlanma süresi dört ila beş buçuk saat arasında değişiyor. Dileyen şirketlere sushi yapımının yanı sıra diğer Japon yemekleri, Japon mutfağı ve kültürü hakkında da eğitim verilebiliyor. Türk kursiyerleri ‘başarılı’ olarak değerlendiren şef Santi Wee, bunun doğuştan gelen bir yetenek olduğuna inanıyor. “Türkler mutfak işlerine oldukça yatkın. Elleri kolayca adapte oluyor ve yapılması gerekenleri rahatça öğrenebiliyor” diyor Tayland asıllı şef.

Arkadaş toplantılarına sushi

Kosifler Oto, Euromedya, Cellenity Bilişim. T&T Hukuk Bürosu, D-CAT Technologies, Lidya Kozmetik ve SGS Control bugüne kadar kursa ilgi gösteren şirketlerden yalnızca birkaçı. İşletme sahibi Serhat Gür dönem dönem büyük holdinglerden de katılım gösteren çalışanların olduğunu söylüyor. T&T Hukuk Bürosu çalışanlarından Ahmet Çepni de müşterisi olduğu Mori’den şirketi için kurs aldıranlardan… Çepni, rutin bir toplantının ardından çalışanlara motive amaçlı sürpriz bir kurs gerçekleştirmiş. Şirket çalışanlarının önce şaşkınlıkla karşıladığı sushi kursunun oldukça eğlenceli geçmiş.

Lidya Kozmetik’te satış ve pazarlama departmanında çalışan Funda Özkap ise şirketin dönem dönem düzenlediği motivasyon aktiviteleri içerisinde en eğlenceli olanın sushi kursu olduğunu düşünüyor. “Oldukça yoğun ve stresli bir çalışma ortamımız var. Farklı alanlarda eğitim ve kurslar alıyoruz. Ancak bu seferki organizasyonun sushi kursu olduğunu öğrenince keyifli ve eğlenceli geçeceğini düşündüm” diyen Özkap, artık küçük arkadaş toplantılarında da sushi yapabildiğini belirtiyor.