Bayramda Yağmur Bekleniyor

Doğal Yaşam
Bayramda Türkiye’nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul‘da bu iki gün hava bulutlu ve semt semt hafif yağmur geçişi de olabilir. Bayram’da hava soğuk ve bulutlu...
EMOJİLE

Bayramda Türkiye’nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle:

İstanbul‘da bu iki gün hava bulutlu ve semt semt hafif yağmur geçişi de olabilir. Bayram’da hava soğuk ve bulutlu.

Ankara bugün az bulutlu, Pazar günü daha kapalı olacak.

İzmir açık ama, bayramı rüzgarlı ve daha soğuk geçirecek.

Bursa‘da üç gün ara ara yağmur geçişi bekleniyor,

Adana da fazla açık değil, bazı ilçelerinde üç gün yağmur görülebilir.

Marmara‘da bayram sonuna kadar gökyüzünde çoğunlukla beyaz ve gri bulutlar görülecek. 

Bursa’da daha fazla olmak üzere kısa süren yağmurlar da bekleniyor. Bayramda poyraz kuvvetli eseceğinden, bölgede sıcaklık 17-18 derece hissedilecek. Pazar günü Sakarya, Bursa arasında hafif yağmur bekleniyor.

İç Anadolu bugün açık, arife günü Eskişehir ve Konya’da yağmur var. Bayram’da ise rüzgarlı ve kapalı bir hava olacak, sıcaklık 18-20 dereceye kadar inecek ve Sivas yağmurlu.

Ege‘de kıyılar az bulutlu, ama iç kesimleri bulutlu olacak, Kütahya, Afyon arasında üç gün ara ara yağmur da görülebilir. Bayram’da Çeşme’den-Bodrum’a kadar rüzgar çok kuvvetli esecek. Rusya üzerinden inecek bu soğuk rüzgar, sıcaklığı 19-20 derece hissettiricek.

Akdeniz‘de Isparta, Antakya, Osmaniye gibi iç kesimlerde olan yerlerde hafta sonu yağmur olacak. Antalya‘da da hafta sonu hava fazla açık değil, hatta hafif yağmur olabilir.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu‘da bugün hava daha açık. Ramazan Bayramında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

19 Eylül tarihinde öğle saatlerinden itibaren Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Bitlis ve Hakkari çevreleri orta Akdeniz’den gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışın Ramazan Bayramı boyunca; Pazar, Pazartesi ve Salı günleri etkili olması bekleniyor.

Yağışın özellikle pazar günü akşam saatlerinden itibaren etkisini artırması ve ardından pazartesi, salı günü zaman zaman etkili olması bekleniyor. Bayram boyunca yer yer sel ve taşkınlara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Bugün kuzeyli yönlerden hafif olarak esecek olan rüzgarın cumartesi gününden itibaren güney ve doğu yönlerden orta kuvvete, yağış anında kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların yağışla birlikte 6-7 derece düşmesi bekleniyor.

Karadeniz’de önümüzdeki iki gün fazla bir yağış beklenmiyor, arife günü Rize, Artvin ve Bolu’da ortta kuvvette bir yağmur olacak. Ancak bayram soğuk geçecek, Kastamonu, Sinop, Giresun arasında kalan kentlerde kuvvetli yağmur olasılığı var. Bayramın son günü Batı Karadeniz‘de de yağmur şiddetli yağabilir.