Seinfeld Ekibi Yeniden Birarada

Doğal Yaşam
Bir dönem en fazla izlenen TV dizisi olan Seinfeld’in sıradışı dört oyuncusu, Larry David’in Curb Your Enthusiasm adlı yapımında 11 yıl sonra biraraya geldiler. Bir adam oturduğu apartmanı...
EMOJİLE

Bir dönem en fazla izlenen TV dizisi olan Seinfeld’in sıradışı dört oyuncusu, Larry David’in Curb Your Enthusiasm adlı yapımında 11 yıl sonra biraraya geldiler.

Bir adam oturduğu apartmanın terasına çıkıyor ve tereyağının güneş kreminden daha iyi bir bronzlaştırıcı olduğunu düşündüğü için üzerine onu sürüyor. Güneşin altında tereyağı ile bronzlaşan teninin kokusu aç bir komşunun iştahını kabartıyor ve bölüm sonuna kadar Kramer elinde çatal bıçakla dolaşan Newman’dan kaçıyor…

Şu sıralar bir kanalda yeniden yayınlanıyor ama bilmeyenlere hatırlatalım, böyle bir diziydi Seinfeld, neyin ne olacağı ve ne zaman olacağı hiçbir zaman belli olmuyordu, zaten yapımcılar da söylüyordu dizinin “hiçbir şey hakkında” olduğunu.

Yapımcı Larry David ve komedyen Jerry Seinfeld’in biraraya gelip hazırladığı dizinin ilk bölümü NBC televizyonunda 5 Temmuz 1989 akşamı yayınlandı ve 14 Mayıs 1998 tarihine kadar devam etti. Yayınlandığı dokuz yıl boyunca 20 milyondan fazla insanı ekran başına kilitleyen dizi Jerry Seinfeld’i ve yazarı Larry David’i multimilyarder yaptı. Dizideki replikler ve karakterlerin uydurdukları kelimeler Amerikan dilinin birer parçası haline geldi. Ama ortada hiçbir şey yokken, hatta NBC ekibe büyük bir servet teklif etmişken David ve Seinfeld ortak bir karar alıp diziyi sonlandırlar.

Laneti peşinden geldi
Sadece Amerika değil dünyanın dört bir yanında herkes birden şok oldu. Daha bu şok geçmeden bir “Seinfeld laneti” dolanmaya başladı oyuncuları üzerinde. Uyanık yapımcılar dizinin karakterlerine ayrı diziler yaptı ama hiçbiri tutmadı. Hatta Julia-Louis-Dreyfus dışında hiçbiri başrol bile alamadı. Gerçi dokuz yıl boyunca kazandıkları para hepsine yeter de artardı bile.

Seinfeld bittikten sonra oyuncuları televizyon karşısında bir kere bile biraraya gelmemişti… Ama pazar akşamı bir şey oldu ve Michael Richards, Jerry Seinfeld, Julia-Louis-Dreyfus ve Jason Alexander yani Seinfeld, Kramer, Elaine ve George, Larry David’in Curb Your Enthusiasm adlı şovunda biraraya geldi. Yeniden çekilen dört bölümün ilki yayınlandı.

Yetkililer, “Bu tam olarak yeniden biraraya gelme değil” diyor ama dizinin hayranları için bunun daha fazla şey ifade ettiği ortada. Hatta bu dört bölüm için yalnızca dört ana karakter değil, 11 yıl önce Seinfeld’i yaratan set ekibi de biraraya geldi.

Tabii ilk bölümde de her zamanki şeyler olur, David, dörtlüyü ikna etmeye çalışır. Alexander, ilk başta “oynadığı karakter çok sarsak” diyerek oynamayı reddeder ancak en sonunda efsane dörtlü biraraya gelmeyi başarır. Ve oyuncular yeniden Seinfeld setinde olmanın mutluluğunu yaşarlar…