Bayrampaşa’da Kurban Farkı

Doğal Yaşam
Bayrampaşa Belediyesi uzun yıllardır kurban organizasyonlarında ki öncülüğünü bu senede aynı kalite ve hizmetle devam ettiriyor… Yıllardır kurban kesim yerlerinde ki hijyen koşullara son derece...
EMOJİLE

Bayrampaşa Belediyesi uzun yıllardır kurban organizasyonlarında ki öncülüğünü bu senede aynı kalite ve hizmetle devam ettiriyor…

Yıllardır kurban kesim yerlerinde ki hijyen koşullara son derece önem veren Bayrampaşa Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşların, kurbanlıkların ve kurban sahiplerinin rahatını ön planda tutarak huzurlu bir kurban bayramı için tüm olanakları seferber ediyor.

6000 büyükbaş, 5000 küçükbaş kurbanlığa ev sahipliği yapan Bayrampaşa Belediyesi; Beşi Bir Yerde Hizmet Tesisi(Kurban alanı, afet koordinasyon merkezi, Pazar yeri, otopark, spor alanları), Eski Bayrampaşa Cezaevi ve Hidayet Türkoğlu Spor Tesislerindeki kurbanlık satış ve profesyonel kesim alanları ile vatandaşların huzurlu bir Kurban Bayramı geçirebilmesi için tüm önlemleri aldı.

Bu merkezi yerler dışında ilçe genelinde 29 oto yıkama,6 cami ve özel olarak hazırlanan 9 mahallede ki kurban kesim alanlarıyla da hijyenik alternatif yerler hazırlayan Bayrampaşa Belediyesi yoğunluğu ve kalabalığı da bu yolla azaltmayı planlıyor.

ET ENTEGRE KESİM YERLERİYLE, USULLERE UYGUN, EL DEĞMEDEN KURBAN KESİMİ…

3 ana merkezde toplanan kurban satış yerlerinin hemen yanında hazır bulunan et entegre kesim yerinde gerçekleşen kesimler 3 yıldır profesyonel bir şekilde uygulanıyor. Her büyükbaş kurbanlığın ortalama 4 dakikada el değmeden kesim işleminin tamamlandığı entegrelerde amaç, kurbanlığın en acısız şekilde ve İslami usullere göre kurban edilmesi. Tamamıyla otomatik makinelerle uygulaması yapılan kesimler dünya standartlarını aratmayan bir kalitede gerçekleşiyor.

H1N1 (DOMUZ GRİBİ) VİRÜSÜ İÇİNDE TÜM ÖNLEMLER ALINMIŞ DURUMDA

Bilindiği üzere son aylarda tüm dünyada ölümlere ve rahatsızlıklara sebep olan halk dilinde domuz gribi olarak anılına H1N1 virüsü sebebi ile Bayrampaşa Belediyesi sağlık işleri veteriner müdürlüğünce yürütülen dezenfektasyon çalışmaları kurbanlık alanlardaki koşullar göz önüne alınarak belirli saat aralıklarıyla her gün aralıksız sürdürülüyor.

KURBANLIKLAR HAKKINDA TÜM BİLGİLER KİOKSLARDA

Bayrampaşa Belediyesi; sınırları içerisinde satış yapılan noktalarda ki büyük ve küçükbaş kurbanlıklar hakkında ki tüm bilgileri bilgisayar sistemiyle kiokslara taşımaya devam ediyor. Kurbanlıkların nereden geldiği, kaç yaşında olduğu, türü, veteriner hekim kontrolünden geçip geçmediği ve sahibi hakkında ki tüm detaylı bilgilerin bulunduğu kiokslar, vatandaşlarımızın gönülleri rahat bir şekilde kurbanlık almasına olanak sağlıyor.

KURBAN SATIŞ YERLERİNDE VETERİNERLER İŞ BAŞINDA…

Kurban satış yerlerindeki kurbanlıkların kaç yaşında olduğunu, herhangi bir rahatsızlığının olup olmadığını, hekim dışında kurbanlıklara ilaç verilip verilmediğini takip eden Bayrampaşa Belediyesi Sağlık İşleri Veteriner Müdürlüğü’ne bağlı hekimler gün boyu belirli aralıklarla çalışmaya devam ediyor.

Her yıl önemle üzerinde durduğumuz,üst düzeyde önlemlerin alındığı kurban satış ve kesim yerlerimizde aldığımız tedbirler Bayrampaşa Belediyesini kurban döneminde tercih edilen bir belediye durumuna getirdi.Türkiye’mizin her yerinden kurban satışı için talebin geldiği ilçemizde, sınırlarımız içerisinde kurban bir başka güzel bir başka anlamlı geçiyor diyen Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, “Büyük uğraşlarla,her geçen yıl üzerine koyarak ilerlettiğimiz kurban organizasyonlarımız sayesinde,hem satış için buralara kadar gelen misafirlerimiz hem de halkımız en uygun şartlarda ve hijyen koşullarda huzurlu bir Kurban Bayramı geçiriyorlar..Bundan son derece memnunum..Tüm birimlerimiz yoğun bir çalışma içerisinde..Amacımız huzurlu ve mutlu bir Kurban Bayramının geçmesi.Bayramlar Bayrampaşada hep bir başka kutlanıyor..Bu yılda inşallah böyle olacaktır.Bu vesile ile tüm İslam Aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyorum” dedi.